Gallant Unicorn

Mina tankar om det uppdaterade hemstallet (VARNING FÖR AAAASLÅNGT INLÄGG HAHA!)

Det här har ju funnits ute ett tag men jag ville verkligen inte skriva det här inlägget från mobilen så jag fick snällt vänta tills vårt nät var tillbaka och Halloweenfesten var över (snyft!)... Men, nu är det dags!
 
Så, vad har vi fått veta?
Jo, någon gång i november så kommer vi att få ett helt nytt hemstall! Woho! Alltså jag tycker så illa om det nuvarande hemstallet att jag hade blivit glad över bara en uppdatering av ljuset i det haha! Ljuset i hemstallet är i nuläget under all kritik. Att göra outfits inne i hemstallet på kvällen är svårt, man kan tycka att något ser jättebra ut och så kommer man ut i dagsljuset nästa dag och ser att man har satt ihop en outfit med tre olika nyanser. Eller är det bara jag? MEN nu har vi ju fått vet att vi kommer få så mycket mer än bara bättre ljus. För jag räknar med att ljuset kommer bli bättre i det nya stallet. Annars blir jag purken...  Hur som helst! SSO har valt att kalla det nya hemstallet för MyStable och det får mig att fundera över om det är mer än bara en uppdatering? Det låter mer som en helt ny funktion än enbart en uppdatering av hemstallet, eller? Vi har ju fått se några bilder. De har jag stulit från nyheterna ehe... Och jag tänkte gå igenom det vi hittills har fått se, så vi börjar med den första bilden:
 
 
Så, vad ser vi? Vid första anblicken ser det nästan ut som ett foto taget i ett riktigt stall!
Men det här kan lika väl vara en lite förskönad bild och kanske kommer det inte alls se ut så här i spelet sen.
Men vi kan ju alltid hoppas! 
Men om vi utgår från att stallet kommer se ut så här så ser det ju fantastiskt ut! Högt till tak, ett stort fönster över det jag antar kommer vara dörren som leder ut ur stallet - det ska bli spännande att se om vi fortfarande kommer att ha två dörrar. Nu har vi ju en dörr där garderoben är och en inne i själva stallet. På tal om dörrar, jag hoppas att de tonar ned glittret vid dörrarna lite. Jag avskyr det blåa glittret vid garderoben. Jag tycker att det är så extremt störande! Om de sätter lika starkt glitter vid boxdörrarna så blir jag lite ledsen faktiskt, så jag håller tummarna för att det ska vara mindre glitter!
 
Det leder oss vidare till nästa grej - boxdörrar! 
Hittills har vi ju haft någon form av spiltor? Inte ens en spilta per häst heller utan stora spiltor med konstiga former. Men nu kommer vi alltså att få boxar! Det känns som att bara det är ett stort steg framåt, att kunna ge varje häst en egen box ökar ju känslan av att vara i ett riktigt stall! Jag är dock lite orolig för de där boxdörrarna, jag har en ond aning om att de kommer bugga en hel del haha! Men, jag hoppas på det bästa! En sak som stör mig lite på bilden ovan är halmen som sticker ut utanför boxarna. Just den saken gör mig galen i stallet irl, jag är alltid där och med sopkvasten och försöker få bort så mycket som möjligt av den haha! Om jag någon nång får chansen att bygga mitt eget stall så ska jag ha nedsänkta boxar!
Men men, det är väl en smaksak antar jag! Kanske skulle det se lite väl kliniskt och välstädat ut utan halmen där?
 
Om det är ett litet fönster över varje box så blir jag glad, det ser så hemtrevligt och harmoniskt ut med många fönster i ett stall! Och lamporna utanför boxarna, hur mysigt? På bilden sitter det en krok under varje lampa utanför boxarna. Men jag har inga större förväntningar på dem, vi har ju både sadel och tränshängare i ''garderob/sadelkammardelen'' i hemstallet nu som vi inte kan använda...
 
Vi ser även en liten kissekatt som spatserar runt i stallgången och drömmen vore ju att man kunde ha sina husdjur lösa i sitt hemstall. (Nej det är inte realistiskt att ha en säl omkringhasande i stallgången, men hur ofta träffar du människor som ens har en säl irl? Just det, shysch....). Hur mysigt hade det inte varit att bli mött av en gosig kattunge eller en glad hundvalp när man kommer in i sitt hemstall?
Men jag tror inte att det kommer hända. Det hade ju varit en onödig funktion även om det hade varit trevligt!
 
Så, de andra bilderna då?
 
 
 
 
 Här ser vi en massa delar till stallet, lite konstigt kanske? Men, min fundering är om vi inte kommer kunna välja färg och kanske till och med form på de olika delarna? Nu är jag inget direkt fan av The Sims (mestadels för att jag alltid lyckas döda mina människor i spelet...) men jag älskar själva bygg och designdelen och jag hade inte haft något emot att kunna göra mitt hemstall lite mer personligt än vad det är i nuläget. För nu är det bara en opersonlig lada där vi förvarar våra hästar... På tal om hästar, vi kommer kunna ha fler hästar inne i stallet efter uppdateringen! Upp till 18 stycken! Det kommer så klart att kosta pengar (Starcoins) men personligen så tycker jag att det är helt okej. Jag kommer gladeligen att betala för att kunna ha flera hästar i stallet samtidigt! De hästarna jag äger har jag ju köpt för att jag gillar dem och då är det ju trevligt att ha dem i stallet!
 
Vad ser vi mer då? En skottkärra - kommer vi får mocka på riktigt nu? Vi ser även något som ser ut som en ryktlåda och en hylla. Jag hoppas att vi kommer kunna flytta runt småsaker inne i stallet och ställa dem i hyllor och så vidare. Varför? Eh... Ja, varför inte? En totalt onödig funktion som skulle öka mysfaktorn i hemstallet bara! 
 
Så, den sista bilden som vi fått se:
 
 Vid första anblicken ser det här ut att vara samma bild som den översta, men när man tittar lite närmare på den (förstår ni hur mycket jag zoomat och analyserat från min mobil de här dagarna då jag varit utan internet eller?) .Så upptäcker man att några saker skiljer bilderna åt. Förutom det uppenbara att de ''lösa'' sakerna (skottkärran, hinken, ryktlådan och så vidare) är annorlunda placerade så ser det ut som att det finns en vattenho nere mellan den första och andra boxen och ovanför den ser det ut att vara någon sorts lucka på båda sidorna av stallgången. (De finns även på den översta bilden). Vad är de där luckorna till för? Leder de till ett höloft? Det ser ju ut att ligga hö ovanför boxarna (okej det ser mer ut som halm men nu använder vi fantasin, okej?) och det hade varit så sjukt smidigt om vi kunde kasta upp vårt hö där istället för att släpa runt på det i ryggsäcken... Eller en foderkammare, det hade varit så skönt att kunna lägga ifrån sig hö och frukt! Men tilllbaka till de där luckorna, det ser inte ut att finnas någon stege eller trappa upp till luckan. Så frågan är ju om vi kommer att kunna ta oss upp till den där luckan eller om den bara är någon sorts dekoration? Tänk vad mysigt att ha ett eget litet krypin där uppe, lite som kojan i Gröndal? Eller jag vet inte, det hade väl inte varit något som egentligen hade någon funktion men jag vill ha fler möjligheter att göra hemstallet mer personligt. 
Jag är nyfiken på hur garderoben kommer att se ut, för garderoben som vi har i nuläget är inte mycket att hurra för. Den fungerar, men den är i stort behov av en uppdatering! Det är ont om plats, det är svårt att sortera sina saker vilket leder till att det är svårt att hitta det man letar efter och det är så mörkt och trångt inne i det där lilla utrymmet man måste stå vid när man öppnar sin garderob. Det optimala vore om garderoben liknade affärerna som finns i gallerian... Då hade det varit enklare att hitta det man letade efter!
 
Om vi lämnar själva stallet lite och återgår till hästarna. Som jag skrev lite längre upp så har vi fått veta att vi kommer kunna utöka antalet hästar i stallet ganska rejält! Men, resten av hästarna då? Hästön kommer tydligen att försvinna helt och ersättas av en hage. Den här hagen kommer vara gratis och det fick mig direkt att fundera över hur det kommer påverka hästarnas humör? Kommer en häst att ha en röd smiley när man tar tillbaka den till stallet från hagen? Jag försöker att inte låta bitter här, men jag har svårt att se hut de ska ta bort något som de tjänar pengar på och ersätta med något som är gratis?
I nuläget kan man ju välja mellan att betala Starcoins för att få tillbaka en häst med humöret på topp eller Starcoins/Shillings för att få tillbaka en häst med en gul smiley. Vad tror ni? Hej då hästön!
 
 Hur det än blir så är jag såååå peppad på att se de nya stallen, hur känner ni inför det hela?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag längtr

2016-11-01 @ 13:47:56
Postat av: Frida Silverfield

Åh, det är så kul att läsa andras tankar om de nya stallen. Det dyker ofta upp saker som man själv inte haft en tanke på! Intressant läsning! Jag tänkte som dig gällande hästön till en början, att varför skulle de ta bort en funktion som kostar pengar och göra den gratis utan att det finns en hake? Jag tror att de har insett att genom att ha hästön som kostat oss pengar "straffar" de sina spelare för att de köper fler hästar. Så jag hoppas verkligen att man kommer att kunna plocka in hästarna från hagen med grön eller i värsta fall gul smiley (för att man ska vilja köpa boxar)! Skönt att det inte är så långt kvar innan vi får svar på alla frågor! :)

Svar: Ja jag hoppas med att det är så :D
ssohaley.blogg.se

2016-11-01 @ 15:01:53
Postat av: Sigrid Winterdotter

Känner att sälgrejen var riktad mot mig... SÄLAR FÅR INTE HASA OMKRING PÅ BETONGGOLV </3

Svar: Haha hade helt ärligt inte läst din kommentar förrän nu (hatar att läsa och svara på kommentarer via appen sen de uppdaterade den så har massa olästa kommentarer nu ehe) så så var inte fallet :P
ssohaley.blogg.se

2016-11-01 @ 16:02:58 - http://sigewi.blogg.se
Postat av: Cecilia Gladefield

Är riktigt taggad :D Är så sjukt nyfiken på hur man ska få dekorera stallet :3 Garderoben hoppas jag innerligt ska få sig en uppdatering då min är en katastrof..xD

2016-11-02 @ 08:13:09 - http://jorvikhantverkaren.blogg.se
Postat av: Alexandra Lighttree

Jag tycker helt som du Haley. Personligt stall skulle vara guld värt!! xD
Längtar så efter att dem kommer snart!!

2016-11-02 @ 08:27:03 - http://ssohaley.blogg.se
Postat av: Elin Crazystreet

Det är ju 2 boxar i rad på båda sidorna och sedan kommer typ ett tegel rum och sedan en Box till närmast dörren. Undra om det är kanske ett litet mysigt rum med garderob mm och det på andra sidan är sadel kammare? ;D

Svar: Ja jag hoppas att det är något speciellt där :D
ssohaley.blogg.se

2016-11-02 @ 10:54:42
Postat av: Amelie Dawnside

jo är det bara jag eller är det en vägg vid den första boxen altså där luckorna är den väggen skiljer den den första och andra boxen åt? altså på den högra raden t.e.x, det kanske blir en sådan där "mörk" box som tidigare oxå :) vem vet

2016-11-02 @ 11:34:16
Postat av: Dakota%2520Hawkdawn

Det ser supermysigt ut och så, men jag kommer nog sakna vår gamla lada!:)

2016-11-02 @ 11:39:29
Postat av: Amedea Misthaven

Det mest logiska är väl om hästarna kommer till baka från hagen med en gul/grön smiley, med tanke på allt gräs ;)

Svar: Haha ja :)
ssohaley.blogg.se

2016-11-02 @ 15:43:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: