Gallant Unicorn

Lite bitter men det går över...

Har hämtat hem min iMac nu! Dom bytte hårddisken i den så nu är den förhoppningsvis fräsch igen :) Laptopen jag spelar på just nu är ju inte min så det känns dumt att installera massor av program på den så jag väntar med Fraps lite och tar det på min egen dator...
I alla fall, är fortfarande lite bitter över att alla mina bilder och filmer försvann, hade allt annat sparat på externa minnen, allt utom det från StarStable. Kvällen innan min dator kraschade så satt jag och funderade på om jag skulle lägga över allt på ett minne, sen glömde jag bort det och dagen efter så var det borta. Hur mycket otur kan man ha liksom? Aja, det är väl bara att börja ta nya bilder och göra nya filmer, men mina gamla kan jag ju aldrig få tillbaka. Hade massor av bilder som var riktigt gamla, bilder från uppdrag och så vidare, men det är inget att göra åt...
 
Japp! Känner att det här börjar bli ett väldigt långt inlägg om ingenting hehe, om en stund ska jag fixa upp min iMac och fixa med alla program jag behöver. Istallera mina redigeringsprogram igen och aaaaah det kommer ta lång tid.
Hittade några gamla bilder från Facebookgruppen jag är med i (Starstable Sv) så laddar upp dom i brist på annat så länge :)
 
Haley med sina tre pållar, tror att det kommer komma en fjärde snart hihi ^^
Bergsklättring med utsikt över Valedalesjön
Haley och Violet på väg ut på äventyr. Utrustningen på bilden är den Sunwarrior brukar få ha mest, gillar kombinationen av stilren dressyrutrustning och hans långa man :)
 

Det går framåt...

Idag (måndag) har jag lämnat in min dator för reparation. Hoppas verkligen att det räcker att byta hårddisken för jag vill inte bli av med datorn! Just nu så sitter jag och spelar på en laptop, den är bara några veckor gammal och har helt okej prestanda och så men usch vad jag saknar min dator! Det känns helt sjukt att gå från att spela på en 27" iMac till att spela på en 14" laptop haha ^^ Men men, hoppas som sagt att min dator går att rädda. Tyvärr så försvinner ju allt jag har på den, men jag tänkte installera Fraps på laptopen i morgon så att jag kan blogga som vanligt igen :)


Det kanske löser sig ändå...

Det verkar som att det är hårddisken som har pajat på min dator. Men tydligen är det ett vanligt fel på iMac's av just den modellen jag har så har jag riktigt mycket tur just nu så kanske jag får den lagad gratis. Kan inte lämna in den förrän tidigast i morgon så jag lånar en laptop tills vidare så jag kan sköta om mina hästar i alla fall. Har inte haft en laptop på evigheter så får väl se hur det går ^^ Håller på att installera spelet just nu :)


Min värld går under...

Okej kanske inte riktigt men nästan. Min dator bestämde sig nämligen för att krascha i natt. Så nu är allt jag hade på den borta. All musik, alla bilder och alla filmer. Hade börjat klippa ihop en film och tagit en massa bilder till "hjälpinlägg" men de är borta nu så får börja om ifrån början helt. Kommer nog inte kunna spela förrän ikväll. Jag känner mig ärligt talat uppgiven. Ja, det är bara en dator. MEN jag spenderar mycket tid där och det är ett av mina intressen så jag är inte alls glad idag... Mer uppdatering kommer när jag fått i ordning allt igen...


Det här med att sova...

Jag är verkligen jättedålig på att ha fasta sovrutiner, vilket leder till att jag ofta blir sjukt trött på dagarna... Men men, nu måste jag verkligen försöka sova, har massor att göra i morgon. När allt annat är klart så tänkte jag försöka mig på att klippa ihop en liten video med :)


Dubbelhäst!

Sunwarrior och http://snowhill.blogg.se/ häst gillade tydligen varandra ;)

Bergsklättring i Valedale

Klättrade lite med Sunwarrior i Valdale tidigare idag, det är en väldigt fin utsikt däruppe :)

 
Det finns alltid något skojigt att hitta på bara man är lite uppfinningsrik :D

Natthäng på SSO

 
På nätterna blir det gärna lite flummigt, och har man inget att göra så kan man ju alltid hänga i dammen och leka med ankorna ^^ 

DJ på Fort Pinta

 


 
Fredag och lördagkvällar är lika med disco på StarStable.
Ikväll så testade Haley och Violet på att vara DJ en stund.
 
För att komma in i dj-båset så måste du ställa dig en bit ifrån båset, rakt framifrån. Sen trycker du på ''Prt Scr'' på tangentbordet och direkt efter det trycker du på ''w''. Det kan ta ett antal försök innan du lyckas så ge inte upp direkt :) 

Vad nu då?

Tog den här bilden alldeles nyss vid linbanan som går till Observatoriet. Undrar vad dom planerar här :O

Men seriöst? Vad är det här?!

Först blev Evningwhisper skadad för ingenting. Åkte och skötte om honom och lämnade honom i stallet...
Tog ut Sunwarrior en stund istället och red till Fort Pinta.
Och sen händer det här? Jag skrittade helt vanligt och lugnt när det hände, red inte in i något eller nånting...
 
Tror inte det är min dag idag 
:(
 

Morgontävlande som gick åt pipan...

I dag på morgonen så tog Haley ut Evningwhisper för att tävla och levla honom lite (plutthästen har fått komma i skymundan och är bara level 9 än så länge).
Dock så kom återigen buggen med att det inte finns några tävlingar tillgängliga upp igen. Har råkat ut för det flera gånger under de senaste veckorna så det börjar bli lite drygt. Vill ju levla hästarna! :)
 
I alla fall, eftersom det inte gick att tävla så blev det lite random härjande istället, den här gången uppe vid ''ingången'' eller vad man ska kalla det till den gömda dinosauriens dal.
Här fastnade Evningwhisper, hade inte ens gått i närheten av snön och han liksom flöt i sidled och fastnade där?

När jag försökte hoppa för att komma därifrån så hände det här... Eeeh, sorry pållen tänkte jag och trodde ju så klart att han skulle göra sig illa rätt ordentligt.
Men istället så landar han på alla fyra här? Det är i mitten av backen när man rider upp mot snön, nedanför stenarna...
Sen red vi runt en stund till och lyckades fastna här? Det är bakom Jaspers gamla hus i Moorland. Hur lyckas man liksom? Fick ringa för upphämtning för vi kom verkligen inte loss haha ^^ 

Nattliga äventyr del två!

Efter att Haley och Violet varit ute på plattformen så red de runt lite på Moorland strand, skönt med den svala nattluften! :D Hur som helst, vi hittade två saker vi inte sett innanm en sorts nät som satt på flera ställen runt stranden, och ännu en ny(?) brygga med fiskesaker på. Är ganska säker på att man kommer kunna fiska på andra ställen än GÅD i framtiden! 
Efter att ha härjat runt på stranden så red vi upp till Fort Pinta där Sunwarrior fastnade i en mur när han skulle visa hur duktig han var som kunde hoppa upp på muren...
Ärligt talat så har jag slutat att bli förvånad över vad Violet lyckas med när hon är ute och rider. Här hade hon hoppat från fortet/borgen (vad kallas det egentligen?) och landat på skylten som visar discot's öppettider...
Sen blev min häst helt plötsligt skada? Det konstiga var att det hände när han stod på plan mark framför ett av dekorationsstånden i Fort Pinta. Hrm, märkligt. Det är inte första gången det händer men som tur är så räcker det ju med lite kärlek för att han ska bli bra igen :) 

Nattliga äventyr och läskiga saker

Haley och Violet tog en båttur till DC's högkvarter
Tycker det påminner lite om ett rymdskepp eller något liknande :P
Vi sprang runt en stund och till slut kom vi upp på plattformen (haha vi är ganska dålig på det där med att gömma sig för vakterna så det tog en stund att komma dit...)
Violet upptäckte en lite creepy sak. När man springer in i den rosa cirkeln så blir det först som på bilden ovan.
Springer man in i den tillräckligt många gånger under kort tid så blir det så här! Lite småläskigt^^ Och ja, det är sånt här vi gör, testar att göra olika saker. Till exempel att springa in i en rosa cirkel...
Haley fastnade uppe på plattformen för det var vakter överallt^^

Sunwarrior fick testa på att simma lite innan vi åkte hem igen...
Sen dissade Violet Haley och åkte hem, och då ville ju inte Haley vara kvar där ensam så då var det slut på äventyret för den här gången :)
 

Lilla hästen....

Tycker faktiskt lite synd om den, den verkar ju ensam!
Hoppas att han (eller hon?) får komma ut snart! 
 
Om det är någon som missat hästen så finns den i skjulet som är vid hötorken i Vingården :) 
 
 
Hemligheten till att kunna se hästen är att rida riktigt nära väggen och sitta av sin häst, eftersom longeringsbuggen är borta så är det det enda sättet jag känner till i alla fall... 

Snekay....

I den här kategorin hittar du.... Skumma saker? Saker som inte riktigt står rätt till i spelet eller saker som är på väg att byggas upp. När man flummar runt massor så hittar man ofta skumma saker, och du hittar det vi hittat HÄR :D 
 
Här är lite saker som Haley hittat idag:

Nya (?) bryggor vid mellan Fort Pinta och bron som leder över till Firgrove. Det står fiskeutrustning vid bryggorna, tror ni att man kommer att kunna fiska även här senare kanske?
Vad tror ni om den här lilla 'boden'' som finns vid Vingården? Kommer det kanske att komma en till affär dit?

Haley och Violet var som vanligt ute och härjade runt i skymningen, och hittade det här? Det har ju funnits vad som ser ut att vara ett dekorationsstånd vid Observatoriet ett tag, men vad är det här? En blivande affär kanske?
 
 
 
 

Vem är Haley Rainstorm?

Haley Rainstorm besökte Jorvik för första gången i slutet av år 2011 ,kan faktiskt inte komma ihåg precis när det var...
 
Haley's första häst var valacken Thunderdancer som hon tilldelades av ridlägret.
Haley och Thunderdancer 
 
Tillsammans med Thunderdancer så utforskade Haley varenda liten millimeter av Jorvik och lärde känna befolkningen genom att hjälpa dem med uppdrag av olika slag. Och genom att tävla så klart!    


Sen kom fler hästar in i bilden. Mer om alla hästarna kan du läsa i deras respektive kategori här i bloggen :)
 
Tillbaka till Haley. Haley är en lite galen och muppig människa som gärna tänjer på gränserna. Att ta sig upp på ''omöjliga'' ställen är en av hennes favoritsysslor, något som hennes bästa vän Violet ofta fått erfara...        Överlag så är Haley en snäll och hjälpsam person som inte tvekar att hjälpa andra spelare. MEN om någon beter sig illa så kan hon bli riktigt arg.
Oftast så ser man Haley tillsammans med Violet, det är väldigt sällan man stöter på någon dem var för sig. Men det är så Haley vill ha det, hon tycker inte att det är lika roligt att skutta omkring ensam :)
Haley och Violet under ett påskuppdrag där man kunde byta färg på sina hästar.

Ny blogg...

Jahapp, en ny blogg.
 
Varför?
Jo för att jag tar så oändligt många bilder i spelet som jag vill dela med mig av ^^
Och för att jag tycker det är kul att dela med mig av saker jag hittar i spelet och så vidare.