Gallant Unicorn

Det är den tiden på året igen...

Varje år efter jul blir jag sjuk. Sen är det som är sjukdomarna går om varandra, från förkylning till influensa och så lite konstant migrän på det. Just nu är det inte optimalt att sitta vid datorn så jag har knappt spelat.
Har inte ens testat att gå igenom portalen till Pandoria än ehe...
Och just det, det är ju onsdag i morgon! Jag hoppas på att den resanade marknaden med kläder och utrustning kommer tillbaka med uppdateringen, det känns som att det borde vara dags snart?
 
Men till dess:
 
 

Portalen och en tanke om en ny chatt

Det känns som att ''vart är portalen idag?'' är det nya ''vart är Spirit?'' i den globala chatten haha!
Men, det är ju bra att spelare kan hjälpa varandra! Dock så skulle jag önska att de la till en till chatt i spelet.
En hjälpchatt. Där hade man kunnat skriva om man behövde hjälp med ett uppdrag, att hitta portalen/Spirit och så vidare. den chatten skulle så klart vara tillgänglig överallt (ni vet, som när den globala chatten faktiskt var global och inte begränsad?)  Dock så vet jag inte riktigt hur det skulle gå i praktiken eftersom folk är duktiga på att förstöra för andra. Den chatten hade blivit spammad med bråk och klubbreklam rätt fort är jag rädd, men det hade kanske gått att sätta ett speciellt filter på den? Typ blockera ord som ''klubb'' och liknande?
 
Jag har inte gått in i portalen än, råkade bara kuta förbi den när jag letade efter extra intressant fynd i Epona. Jag sparar de fynden i sakfliken i min garderob och när jag börjar få ont om Shillings så springer jag och lämnar in fynden för att sedan sälja belöningarna då jag redan fått alla en gång.
Tips till er som vill ha ett enkelt sätt att få ihop Shillings fort!
 

Nu har jag mitt konto igen!

Den här veckan (ja, egentligen skulle det vara tisdag till torsdag men jag hade så mycket utanför spelet så jag hann inte med allt under de dagarna så jag blev klar igår på kvällen haha!) har jag bytt starstableliv med Sasha Duskgirl. Jag har följt hennes rutiner i spelet och inte varit inne på mitt eget konto alls. En riktigt rolig upplevelse! Under tiden har Sasha varit inne på Bambi's konto och Bambi har varit inne på mitt.
Igår laddade vi upp vår första video, så här blev de:
 
Min video
 
 
Sasha's video
 
 
Bambi's video

Pandoria och...Pannband?

Från och med igår kan vi alltså promenera in i Pandoria när vi vill (ja så länge man gjort updpragen som krävs) och jag vet inte riktigt vad jag känner över den saken. För mig var lite av magin med Pandoria just att man inte bara kunde kuta dit när som. Och nu känns det inte lika speciellt längre? Missförstå mig inte, Pandoria är sjukt fint och välgjort. Det är inte det som är grejen. Men att sätta sig och grilla i Pandoria med sina polare känns... Fel? Aja. Struntsamma, jag antar att andra ser annorlunda på det. Men jag tror inte att jag kommer att gå dit varje dag. Kanske någon gång då och då om jag får feeling eller kommer på att jag vill spela in något till någon video eller så. Hur känner ni över det hela? Bild från förra gången jag var i Pandoria:
 
Det andra som kom i uppdateringen var pannband. Eller ja, de kallar det hårband men för mig är hårband ett band som sitter på sämma sätt som ett diadem, inte nere i pannan? Det här vet jag faktiskt inte om jag kommer att ha användning av alls. Jag tycker de var väldigt dyra och de syns knappt om man har hjälm på sig. Dock så har jag läst på Instagram att SSOteamet skrivit att de jobbar på en funktion som gör att man kan ta av sig hjälmen och även handskarna så att den inte syns för andra spelare. I nuläget så kan man ju enbart dölja sin hjälm så att den är osynlig för en själv, andra ser den fortfarande. Det gick ju att ta av hjälm och handskar helt i en uppdatering för ett tag sedan, detta rättade de dock till till dagen efter. Tyvärr. Jag hoppas att en sån funktion kommer till spelet snart för det ser så skevt ut när man ska göra något annat än att rida och måste ha något på huvudet. Nu finns det ju som tur är kepsar och mössor, men handskarna då?
Det ser ju lite konstigt ut att hänga på stranden med handskar haha!
Jag har inte fotat hårbanden inne i spelet, så jag lånade den här bilden från nyhetssidan:
 
 

En strax klar, två kvar!

Idag blev Goldwarrior level 14, saknar så lite till level 15 men får snällt vänta tills i morgon...
Det hade ju varit nice om de hade stårr fast vid det där de skrev när de presenterade hästfunktionen - att vi skulle kunna levla flera hästar per dag. Tänk vad nice det hade varit om man till exempel ligger hemma med influensa och inte orkar göra något, då hade man kunnat ligga kvar i sängen med laptopen på magen och bara plöja igenom sina olevlade hästar! Plix Starstable, vill haaaa en sådan funktion! 
 
Aja. Det känns lite som det är flera personer som planerar olika saker och sen en stackare som får sitta och försöka pussla ihop allas olika planer? Jag vet inte, men det känns som att det är så mycket som det hintas om men som sedan aldrig kommer till spelet. Nagelsalongen och det där med att kunna förbättra sin prestation på tävlingar är väl rätt bra exempel?  Det är så mycket lösa trådar i spelet överlag vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Vi får så mycket nya och coola grejer, men det gamla då?
 

Min önskan blev sann!

Har haft lite strul med uppkopplingen så det här inlägget kommer en aning sent.
 
MEN förstår ni hur glad jag blev när jag såg att det kommit urhästar i nya färger?
Heeeelst så skulle jag velat ha en ny modell (tänk den uppdaterade Friesern?! Fast ja, utan tiggartass då) med de färgerna som kom idag? Hade nog fällt en tår då haha! Men, nästa gång kanske? Hur som helst, jag blev så klart störtförälskad i alla tre. Så nu har jag nio unika färgskiftare i mitt stall! Det var omöjligt att välja bort någon. 
Jag spelade med Fisky och Sasha så vi hjälpte varandra att få med alla hästarna på bild.
 
Mina hästar fick namnen Violetwarrior, Rainbowwarrior och Goldwarrior.
Jag vill så gärna ha fler valbara namn och möjligheten att välja ett eller tre ord i namnet.
Det känns som jag börjar få slut på namnalternativ nu ehe...
 

Nadines fina häst

Jag tänker liksom inte på att Nadine är mitt konto, så varje gång jag kommer ihåg att logga in där blir jag lite överraskad över hur fina hästar hon faktiskt har i stallet.
 
Nackdelen är ju att jag glömmer bort att levla hennes hästar ehe...
Just nu har jag ingen häst att levla på Haley så den här ska bli levlad under veckan! Ja, om det inte kommer nya hästar i morgon så klart. Det hade ju varit kul med nya urhästar av en ny modell!

De stora hästarna i spelet + raser jag vill ha till Jorvik!

Jag har lite svårt för de stora hästarna i spelet. Med stora menar jag Tinkerhästarna, Nordsvenskarna och Shirehästarna. Shirehästarna är ju relativt nya så jag tror inte att de kommer att få en uppdatering?
Av den anledningen så kommer jag att fokusera på de två andra raserna i det här inlägget.
 Winterknight och Goldpetal
 
Jag älskar kallblod i verkligheten, så jag trodde jag skulle bli störtförälskad i både Tinkerhästarna och Nordsvenskarna när de kom till spelet. Men nej. Det känns som att något är stelt och konstigt med dem? Jag tror det beror på att de rör sig så väldigt stolpigt och stelt. Det som stör mig mest är nog deras rumpa och bakben, kolla på den här bilden på min ena Tinkerhäst Winterknight. Hans bakben ser allt annat än naturligt ut.
 
Jag tycker helt ärligt att varken Tinkerhästarna eller Nordsvenskarna i spelet ser särskilt rastypiska ut.
De är alldeles för stora, för grova och har för mycket hovskägg. Sen finns det så klart olika typer av hästar även om de tillhör samma ras. Men överlag så är det nog de tre sakerna jag skulle vilja ändra på.
 
Nu har vi blivit otroligt bortskämda med fantastiska hästar med olika animationer, och jag tror det är därför jag tycker att det är synd att vissa av de äldre hästarna blir lite bortglömda. Något jag skulle bli glad över är om de skulle uppdatera Tinkerhästarna och Nordsvenskarna. Men då vill jag att de ska göra som de gjorde med Frieserhästarna. Att de låter den första modellen vara kvar så att man kan välja om man vill köpa den nya eller den gamla modellen. I så fall vill jag även att Tinkerhästarna och Nordsvenskarna ska få varsin separat modell, inte samma modell men olika färger som det är nu. För jag tycker inte de är så pass lika i verkligheten?
Jag har lånat bilder från google för att förtydliga vad jag menar, jag tog hästar med liknande färg för att visa att jag tycker att de är olika kroppsmässigt trots att de har liknande färg på bilderna.
 
Tinkerhäst:
 Nordsvensk brukshäst:
 
Sen skulle det så klart vara kul om det kom in fler stora hästar i spelet. Jag menar, har de bestämt att en Shirehäst kan kuta runt en bana med skyhöga hinder på samma tid som ett nätt fullblod så varför inte?
 
Här är en lista på hästraser av den lite tyngre och större sorten som jag skulle vilja ha in i spelet.
Nu har jag bara lånat bilder från google så jag kan inte garantera att det är 100% säkerhets att det är just de hästraserna på bilderna. Men jag har tagit de som jag tycker ser bäst ut och där man ser hur hästarna ser ut helt enkelt. Det finns så klart maaaassor av fina hästraser,men det här är ett urval av de jag skulle vilja se i spelet.
 
American cream draft:
 
Den ovanliga rasen Subarbrush draft som är en av raserna de använt för att få fram rasen ovan, de två raserna är för övrigt de enda två kallbrodsraserna som avlats fram i Nordamerika som finns kvar nu :
 
Boulonnais eller Boulognesare (många raser heter ju olika saker på olika språk):
 
Clydesdale,de här fantastiska hästarna har ju fått en hel del uppmärksamhet genom ölmärket Budweiser som använder just Clydesdale som en del av sitt varumärke. 
 
Åh, mitt hjärta :')
 
Sist men inte minst, Ardenner!
Den här rasen är ändå relativt vanlig i Sverige (min riktiga ponny är bästis med en, snacka om omaka par haha!) och jag tycker de förtjänar lite mer uppmärksamhet. För de är så vackra och vänliga hästar! Ja, alla hästar är ju individer.
Men ni förstår nog hur jag tänker.
Ardenner:
 
En annan ras som jag hoppas får en uppdatering är Fjordhästarna i spelet. Men, det tar vi en annan gång!

En till liten orm!

Kommer ni ihåg uppdragen vi fick göra med Freja och ormarna?
(Jag vill av någon anledning kalla henne Svea och inte Freja? Haha jag vet inte varför!) 
 
 
Hur som helst, ormarna dök upp i spelet 2015. Sen fick vi göra ett uppdrag med dem och sen ingenting? 
En liten orm bor under ett av husen i New Hillcrest och jag tror att den har funnits där sedan Epona öppnades?
 I förrgår när jag precis hade gjort klart de nyaste uppdragen i Mistfall så sprang jag på ännu en orm.
 
Jag undrar om det är tänkt att vi ska göra något uppdrag som har med ormarna att göra senare, eller om de helt enkelt bara är utplacerade där som någon sorts prydnad? Jag hade älskat att få göra uppdrag med ormarna, tänk om vi kunde få möjligheten att ha en orm som husdjur? De är ju så gulliga! Om du klickar här så kan du läsa om mitt första möte med ormarna i spelet. Det här var alltså innan uppdragen med Freja kom till spelet :)

Ett kärt återseende

Nina har börjat spela lite smått igen, jag har saknat henne så mycket!
Eller ja, jag har ju haft kontakt med henne utanför spelet. Men just det där att spela tillsammans!
 
I morgon ska jag på begravning och ja.
Det kommer bli tufft. Begravningar är så klart aldrig kul men det här kommer bli extra jobbigt. Livet är så orättvist.
Så jag kommer att ta en liten paus från bloggen och spelat och komma tillbaka på fredag! 

Aria fick en liten uppfräschning!

Tidigare idag så var jag inne och levlade lite. Så mysigt att bara levla och prata med folk!
Men, mitt i allt blev jag utkastad ur spelet och sen kunde jag inte logga in igen. Jag vet inte om det var vårt internet eller om det var spelet, men jag kunde fortfarande kolla på Youtube så jag antar att det var spelet?
 
Hur som helst, efter att ha försökt logga in och levla klart några gånger så gav jag upp för dagen.
Senare på kvällen loggade jag in på mitt andra konto Aria och gjorde uppdrag. Jag har sprungit runt i kläderna man fick från julkalendern ett tag men idag så ledsnade jag på det och köpte lite nya kläder till Aria. Tanken är att köpa den bruna sadeln med fluff så fort jag låst upp Dinodalen och byggt tillräckligt med rykte med Kallterna men det här får duga så länge. Det gick bra mycket snabbare att springa runt när jag hade bytt kläder och utrustning. Hade inte en tanke på att jag blev så långsam med julkläderna haha!
 

Förkylningslevling

Jag är fortfarande superförkyld, just nu sitter jag med dubbla sockor, två tröjor, leggings, pyjamasbyxor och en pläd och det känns som att jag aldrig kommer kunna bli varm igen. Jag var i stallet mitt på dagen för att mocka och fodra, Dixie fick en stunds massage och mys. Mer än så orkade jag inte med idag. Det  gick från att vara 10 plusgrader till att vara 10 minusgrader bara över en natt här. Min förkylda kropp var inte redo och nu känner jag mig så ynklig haha! Att bara sitta och levla medan jag tittar på videor på Youtube är precis lagom ansträngning just nu! Jag har bara levlat, gjort juluppdragen (eller vad vi nu ska kalla dem?) och fotat till Instagram idag. Det är ändå rätt skönt att bara sitta och myslevla!
 

Istället för att skriva...

Så kan jag visa er vad jag gjort i spelet idag!
 

Min situation med garderoben

Jag blev utmanad av Sigrid att visa upp min garderob, och så här ser läget ut just nu.
 
Hjälmar, kepsar och mössor:
Stövlar, sneakers och boots: 
T-shirts och linnen:
Ridbyxor och leggings:
Jackor och västar:
Handskar, midsommarkransar, luciakrona och glasögon:
Långärmade tröjor och kavajer:
Klänningar, kjolar, shorts, t-shirts och linnen i ''gamla modellen''
och så lite grejer som inte fick plats där de egentligen ska ligga:
Jeans, hattar, sneakers, ridskor och ballerinaskor + tröjor som inte får plats bland de andra tröjorna:
Rockar, hattar, alvöron och liknande och masker:
 
Jag har fått sälja så mycket som jag egentligen skulle kunnat tänka mig att ha kvar, så himla tråkigt att man ens ska behöva ha det ''problemet'' att man måste göra sig av med saker för att kunna köpa nya. För jag kan med handen på hjärtat erkänna att min stil när jag började spela var... eh...unik? Och även om jag vill kunna köpa nya saker nu när de lagt in så mycket fint i spelet så känns det surt att behöva göra sig av med saker man har betalat för att få. Sen får vi ju en hel del via uppdrag, och nu fick vi massor genom julkalendern. Jättekul med nya saker, men då kommer direkt tanken ''kommer jag kunna spara det här utan att slänga något annat?''. 
 
Det som stör mig mest är dels att det är svårt att få till en bra ordning som fungerar och gör det lätt att hitta. Sen att man inte kan se direkt vad det är som ligger vart utan måste hålla över plagget för att se. Drömmen hade varit en stor garderob (kom igen StarStable vad har ni att förlora på att ge oss mer utrymme? Vi kan köpa mer saker = ni tjänar mer pengar.) med liknande ikoner som de för benlindor. Så att man kan hålla ordning och lätt hittar det man letar efter.  Att vi fick en hel extraflik där vi kan lägga saker är jättebra, dock hade jag önskat mer utrymme för kläder och utrustning samtidigt och/eller att det skulle gå att lägga masker och glasögon och liknande i sakfliken för de tar upp såååå mycket plats. Samtidigt vill jag ju inte kasta dem.
Vem vet när jag behöver klä ut mig till Steve nästa gång?

Jahapp, och nu då?

För några dagar sedan så blev jag beundrad med Jorvikrangers i Mistfall.
Vad tusan ska jag göra i spelet nu då? Haha jag hoppas på lite mer rykten och uppdrag inne i Mistfall. Den där stängda vägen ovanför sjön ni vet? Varför är det stängt och när får vi komma dit?
Hoppas på en fortsättning där i morgon!
 

En dresyrfrack?

Eftersom jag har relativt smockfullt i min garderob (även efter att jag rensat bort saker jag egentligen helst hade haft kvar) så har jag låtit bli att köpa nya kläder till min karaktär. Hästarna kan få ny utrustning ett tag till men det börjar bli krångligt att ha ordning där med... Men, igår så köpte jag faktiskt tre nya plagg ändå.
Det var byxorna, fracken och hatten från det setet som kom till Dundull när Mistfall öppnades.
Det var alldeles för snyggt för att motstå, även om jag helst hade sett att fracken gick ned bakon sadeln istället för igenom bakvalvet ehe. Sen det här setet i svart med? Hade slagit till direkt trots platsbrist!