Gallant Unicorn

En dag utan min dator

Jag håller just nu på att renovera mitt datorrum, jag har målat om väggar, lister, fönsterkarmar och så vidare, rivit ut en garderob för att få mer golvyta, köpt en ny bäddsoffa där mina vänner kan övernatta och möblerat om helt. Det har varit riktigt slitigt och jobbigt. Jag förstår inte varför jag envisas med att dra igång så stora projekt när jag vet så väl att min kropp inte orkar. Jag får svinont och sitter där mitt i röran och kaoset jag ställt till med. Och då måste jag ju bita ihop och göra klart, för att lämna något halvärdigt finns inte i min värld. På gott och ont. Hur som helst, eftersom jag slipat spackel och målat så har min dator fått en hel dags paus och sovit i tryggt förvar under ett plastskynke. Så igår var jag inte inne i spelet alls. Och jag saknade det. Hur sjukt är det inte att jag saknade att bara springa runt inne i spelet när jag spelat i sex och ett halvt år? Fina Jorvik med mina fina pållar! Sasha var snäll och loggade in och kollade om det fortfarande gick att få nya saker i fiskedammen efter benlindorna (det verkar inte så) och hon lämnade ett spår efter sig i min ryggsäck:
 
Hur söt är hon inte? Så besatt av bananer!
 
Sen var jag så klart tvungen att hoppa lite i Jarlaheim nu när det är fritt fram att skutta runt där vi tidigare varit tvungna att hålla oss på marken. Titta vad glad Rocko blev!
 

Nya platser på kartan!

 
Har ni sett att det ploppat upp flrea nya ställen under fliken med upptäckta platser i spelet?
Spännande! Kanske en hint om vad nästa område kommer heta med? Mystic Valley låter ju riktigt coolt! 
 
 
 

Jag är så redo för ponnyer!

I natt levlade jag upp min senaste häst, är förkyld och har svårt att sova så ja - jag levlade när det var lugnt och skönt på natten. (Jag uppskattar verkligen när andra spelare kommer fram och pratar MEN när jag sitter där som ett grinigt snortroll med feber så är det inte så lämpligt ehe.) Men men, nu är Grandchief level 15. Det betyder att jag är utan häst att levla och redo för att ta mig an en (eller kanske flera?) ponny.
 
Jag passade även på att kolla upp passande namn och att plocka undan lite i min garderob. 
 Stackars lilla grodan,vet inte vad som hände med sadelväskan haha!
 
När jag hade plockat ur min ryggsäck och sorterat in sakerna i min garderob så passade jag på att släppa ut flera av mina hästar på sommarbete. Så nu är stallet ännu mer tomt än vad det brukar vara och det får gärna komma måååånga fina ponnyer som jag kan köpa. Kan absolut rucka på min regel med att inte köpa mer än en häst om det kommer massor av ponnyer. Jag har hittat så många namn som jag vill ge till mina nya ponnyer, det finns liksom ett tema redo för dem och det kommer jag så klart dela med mig av när jag väl köpt ponnyerna. Ja jag tror att jag redan bestämt mig för att köpa fler än en ponny redan nu! Är så taggad!
 Såååå tomt i stallet!

Gulliga knubbisar på ingång!

Hej jag heter Haley Rainstorm och har ett hästköparberoende.
 
MEN HAR NI SETT DE NYA PONNYERNA?!
Okej sorry, blev lite exalterad... Har längtat efter en uppdaterad verion av de Jorvikiska ponnyerna sedan de började ge äldre raser i spelet nya modeller. Och jag är inte besviken av det jag sett än så länge!
Titta!
 
 
En sak som jag verkligen gillar är att de inte gjort om dem till smäckra sportponnyer utan att de fått behålla sin korta kropp, sina korta och grova ben och det lite klumpiga men väldigt vackra huvudet.
Den ser ut att röra sig mjukt men ändå lite stolpigt, vilket jag gillar. En liten knubbig ponny ska inte röra sig på samma sätt som ett graciöst fullblod. Eller, jag tycker i alla fall inte det. Jag gillar att hästarna (och ponnyerna) sojm finns i spelet både ser olika ut och rör sig olika. Det hade varit sjukt tråkigt om de var mer lika.
 
Eftersom Air Star fortfarande är kaos (det kanske inte var så där jättesmart att ännu en gång öppna upp servern. Den klarar ju så uppenbart inte trycket av alla spelare och jag tycker helt ärligt att jag som spelat på den servern sedan start 2011 ska behöva byta server för att de envisas med att öppna den.) så loggar jag bara in på mitt mainkonto tidigt på morgonen för att göra fiskedammen just nu.
 
Så, jag ska logga in på Aria som är på Ice cream jungle just nu och göra lite uppdrag där. Och även kolla upp passande ponnynamn. Båda ponnyerna som vi fått se i videon kan jag mycket väl tänka mig att köpa, sen kommer det säkert en helt sukt söt tredje ponny som jag kommer vilja ha.
(Tur att det är erbjudande med dubbla Starcoins i helgen HEHE)
 

Buggelibugg

Som vanligt fotade jag min xp innan jag började med uppdragen. 
Något är väldigt fel med uppdateringen för man får inte xp när man gör uppdragen...
(Nu kommer säkert nån skriva ''Men jaaag fick minsann det!!!!!!''. Okej jättebra, men jag och flera andra fick inte det.)
Jag tänker vänta med att logga in igen och se om jag kan göra om uppdragen eller hur det blir. Jag hann göra klart alla uppdrag men fick ingen xp, loggade ut och in igen och kunde göra om uppdragen?
Jag kunde inte se sakerna i butiken eller det jag skulle få som belöning i uppdraget. Så besviken för uppdragen var ju roliga, men tyvärr kunde jag inte testa det nya med scenen och så.
Hoppas de löser det...
Stackars fölis har blivit inbyggd i muren efter uppdateringen med
 

Ödesryttarna. Jorvik kallar - Min recension av boken!

Varför har jag dragit ut på att skriva det här? Jag har helt ärligt bara glömt av det ehe.
Jag läste ut boken på en dag, när jag väl börjat läsa ville jag inte lägga den ifrån mig. Det var nästan som att jag var rädd att den skulle försvinna och jag skulle gå miste om fortsättningen på det jag läst om jag inte fortsatte läsa tills boken var slut. Någon form av magi som trollbinder läsaren kanske?
 
Jag hade delade känslor för den här boken innan jag läste den, en del av mig ville så gärna läsa den eftersom den i grund och botten handlar om det spelet jag älskar bygger på. Samtidigt var jag lite orolig för att den skulle vara ''barnslig'', jag är ju lite äldre än bokens målgrupp.  Min oro var helt obefogad, boken är skriven på ett ungdomligt sätt fast med ett allvar som jag sällan sett i böcker som ska vara riktade till ungdomar. Det här var något jag var bitter över redan på mellan och högstadiet när våra lärare mer eller mindre tvingade mig att läsa ''böcker anpassade för tjejer i min ålder istället för brittiska deckare''. Jag som var så nöjd med mina deckare och grät lite inombords när jag läste böcker där författaren verkade göra allt för att låta ungdomlig men misslyckades totalt.
I åttonde klass fick jag till bevisa för min lärare att jag minsann visst hade läst hela utvandrarserien (en serie böcker skrivna av Vilhelm Moberg där läsaren får följa en grupp människor som väljer att flytta från Sverige till Amerika under 1800-talet) när vi skulle läsa den första boken i serien i skolan. Jag läste det jag kom över från tidig ålder, egentligen spelade det inte så stor roll vad eller vem boken handlade om så länge den var skriven på ett sätt som tilltalade mig genom att det var enkelt att leva sig in i bokens handling.
 
Det här är något som Helena Dahlgren verkligen lyckats med! 
Genom hela boken så får man känslan av att vara där, att vara med i det som händer.
Både omgivningar och känslor är beskrivna på ett sätt så att man verkligen förstår och lätt kan leva sig in i situationen utan att det för den sakens skull blir för mycket och tramsigt. Man känner liksom känslorna som karaktären i boken känner!
 
Så, själva handlingen då?
Jag tycker att Helena gjort ett riktigt grymt jobb med att skriva om våra älskade ödesryttare. Det kan inte varit helt lätt att ta sig an uppgiften att skriva om något som är så stort och viktigt för så många spelare som berättelsen om hur det spelet grundas på började. Något som jag sett att flera som läst boken påpekat är att Annes personlighet ändrats i boken jämfört med de tidiga spelen (innan Starstable blev ett onlinespel) men jag personligen tycker bättre om Anne i boken. Det är faktiskt en grej jag funderat på, varför Lisa, Alex och Linda som verkar så genuint goda och vänliga väljer att umgås med någon som är dryg och snobbig (deras beskrivning, inte min haha!). Jag gillar den lite osäkra, försiktiga men modiga Anne bättre! En annan sak jag gillar är att hästarnas personligheter får så mycket utrymme i boken. Det känns som man verkligen får lära känna hästen och inte bara får information om hästens färg vilket tyvärr är ganska vanligt i böcker där hästar är inblandade... Det här gäller egentligen inte bara hästarna utan alla fyra ödesryttarna. Det känns verkligen som att vi får lära känna dem på ett helt nytt sätt i boken, vilket jag som gärna nördar ned mig i spelet och dess historia så klart älskar!
 
Boken var lättläst utan att för den sakens skull vara barnsligt skriven, och den är spännande igenom hela boken istället för att ha långa stycken som bara är där för att fylla ut boken. Den var helt enkelt spännande från början till slut och jag trodde först att det var något fel på min bok när den helt plötsligt tog slut. Jag ville ju läsa mer haha! Så nu väntar jag med spänning på nästa del, om den är ens hälften så bra som den första boken så kommer jag sluka den lika fort direkt när jag får möjligheten.
 
Så, mitt omdöme? Boken är sjukt bra, läs den om du får chansen!
Jag såg att den kommit ut som ljudbok på Storytel med (säkert i andra appar med men det är Storytel jag använder) så om du tycker att det är jobbigt att läsa en fysisk bok eller bara vill ha något att lyssna på så kan jag verkligen rekommendera att lyssna på boken. Jag laddade ned den för att den skulle komma högre upp i listan över nedladdade böcker trots att jag redan läst boken haha!
 
 
 

En mystisk värdekod

(Haha mysteriet är löst, koden var från Star Stable Magazine som jag inte hunnit köpa än. Tidningen fanns inte i vår lilla lokala butik och jag kände inte för att åka in till stan enbart för en tidning ehe.)
 
Eftersom jag har ovanan att slösurfa på Instagram under tiden som jag levlar (därav mina urkassa tävlingsresultat haha!) så är det inte mycket jag missar när det gäller det som händer i vår lilla SSO-värld.
MEN nu har jag missat något. En värdekod. Jag såg den här på en polsk spelares story på instagram så jag vet inte mycket mer än att värdekoden ger en t-shirt. Jag vet inte hur hen fick tag i koden, när den släpptes eller hur länge den är giltig. Men, den fungerar att använda? Så ja... Eh här är den mystiska koden som jag antar inte är så där jättemystisk utan kommer från promgramserien ''Together'' som SSO hade på Youtube för ett tag sedan.
 Koden är: TOGETHER2018 och ger dig den här t-shirten: 
 
Beskrivningen på t-shirten är dock på svenska, så den kanske bara är en vanlig kod som jag missat?
Någon som vet mer haha?

Så det var därför marken såg annorlunda ut!

Idag fick vi svaret på ett stort mysterium i spelet.
Alla saker som ändras leder till konspirationsteorier från min sida ni vet haha!
 
Men, minns ni det lilla området mellan Moorland och Jaspers gamla hus? Vid byggarbetsplatsen?
Det förändrades ju och spekulationerna var många, det var flera som trodde det skulle poppa upp ett nytt ridhus där men så verkar (tyvärr) inte vara fallet. SSO laddade upp en video på Instagram tidigare idag och det verkar som att de går ifrån sitt traditionella midsommarfirande lite och slår på stort i år!
 
Klicka på HÄR för att se videon på deras Instagramsida!
 
Det verkar bli både musik och picknick, ska bli spännande att se vad de hittar på, den 20:e juni får vi veta!

En av de värsta buggarna är tillbaka - så här löser du den

Minns ni buggen där man inte kunde röra sig eller lämna in uppdrag/kliva av hästen när man gått i mål efter en tävlingsbana? Den är tillbaka. Jag avskyr den så mycket haha!
 
Får du buggen så finns det i princip inget du kan göra utöver att ringa hem och sen springa tillbaka och lämna in tävlingen för att få XP till hästen. Ett tips för att inte råka ut för buggen är att stå stilla några sekunder när du gått i mål, så rör inte hästen alls efter att du sprungit igenom den sista kontrollen (alltså målet) så brukar man slippa råka ut för buggen. Det du inte ska göra är att logga ut och logga in igen, vissa tävlingar kan du nämligen inte göra om då även om du inte lämnade in tävlingen. Hoppas de fixar det här fort!
 

Det här blev så bra!

Jag var lite tveksam till det här med att de uppdaterat tävlingarna.
Jag har nog levlat runt 150 hästar sammanlagt  vid det här laget så ja, att tävla är något jag gör rätt ofta.
Det som de har ändrat (ja utöver de där rosetterna) är alltså hur det ser nu där man kan se tiden, sitt personliga bästa, avbryta tävlingen och numer även starta om tävlingen utan att vänta tills tiden gått ut eller springa in i kontrollen från fel håll (mitt favoritsätt) när man av någon anledning vill starta om en tävling.
Så här ser det ut nu:
Den lilla pilen klickar man på om man vill starta om tävlingen
 
Och så här såg det ut innan de uppdaterade det:
Jag tyckte det blev bättre efter uppdateringen!
 
Åh, kom att tänka på i spelets början när det kom en liten poff när man sprang igenom pilen under tävlingar.
Back in the days!

Kan vi prata lite om de här säckarna?

Har jag blivit nojig och hittar saker som inte är uppdaterade när jag letar uppdaterade saker eller har de här säckarna uppdaterats? Jag tycker de ser mycket mer detaljerade ut än vad jag vill minnas att de var innan?
 

En artikel om Helena Dahlgren

Det blev en ny kategori på bloggen, jag kommer fylla på kategorin med både gamla och nya artiklar och intervjuer som har med SSO att göra!
 
Jag kommer länka sidan där artikeln eller intervjun finns, jag länkar aldrig till sidor jag tycker verkar skumma så skulle det vara något sådant så kommer jag istället att printa det som står skrivet haha!
 
Klicka på bilden för att komma till en artikel om boken ''Ödesryttarna - Jorvik kallar''
och duktiga Helena Dahlgren som skrivit den!
 
 
På tal om boken, vill ni höra mina åsikter om den nu när jag läst den?

Update om värdekoderna!

Blev arg föpr sidan kraschade gång på gång så testade att skriva in koderna jag skrivit upp nedifrån och upp istället och då fungerade det? Det verkar som att det bara är koderna som ger Starcoins som får sidan att krascha (haha giriga människor som spammar dem?) medan de andra fungerar att skriva in även om sidan är väääääldigt långsam, det blev ju inte enklare sedan de gjorde så att man bara kan skriva in en kod per minut heller. Men, så här ser det man får av koderna ut inne i spelet:
 
Jag troooor att det står Star Stable Live på ryggen men mitt hår döljer ju det...
Men, jag tycker setet är riktigt gulligt och somrigt! Jag lär definitivt använda schabraket och benlindorna, det andra är jag inte helt säker på men jag tycker allt var fint!
 
 
Koderna är:
FRANKEINSTEIN - t-shirt
GAMEMASTERZELDA - byxor
SPOTIFY - skor
JORVIKWILDHORSE - sadel
SOUTHHOOFPENINSULA - schabrak
NINE - träns
LIPIZZANER - benlindor
 
Sen finns det fyra koder som ger 50 Starcoins var, dock har de inte gått att skriva in för min del men det är inte så viktigt för mig. Tycker det är roligare med saker jag kan spara i spelet liksom...
 
Koderna som ger Starcoins är:
SECRETCODE
AMBASSADORSROCK
THISISNOTACODE
SSLSUMMER18
 
 
Koderna är alltså bara giltiga ett kort tag så lös in dem så fort som möjligt!

Det går fortfarande inte att skriva in värdekoder....

Har haft vänner på besök så har inte loggat in här på bloggen under helgen. Men nu såg jag att jag fått flera frågor om vilka koder från star Stables livesändning som ger vad och hur det ser ut.
Grejen är att jag kan inte visa er, för hemsidan klarar inte av trycket av alla som vill skriva in sina värdekoder. Igår gick det inte ens att komma in på sidan för de flesta (nej jag är inte intresserad av att höra om du kunde komma in utan problem, okej?) och det var något som SSO snappade upp relativt fort för de ökade tiden som koderna skulle vara giltiga under från 24 till 48 timmar. Men med tanke på att det fortfarande inte går att skriva in koder så vet jag inte om det kommer fungera under den tiden ens. Har varit vaken sen 05 och fortfarande inte kunnat skriva in koderna. Men, när (om!) jag kan skriva in dem så ska jag fota sakerna och visa här! 
 
Skriver ett separat inlägg om livesändningen senare.

Att ha en egen bank i spelet

En av sakerna som kan vara lite frustrerande är att man kan ha 10 000 Jorvik Shillings som mest.
Inte för att det egentligen är något problem för mig, jag köper i stort sett allt för Starcoins, så egentligen borde ju jag som levlar så ofta ha en hel del JS. Men nej. De är nästan alltid slut, vad  jag gör för dem har jag ingen aning om! Men de tar slut och så står jag där helt utfattig. Eller ja, i alla fall utan JS.
Hur mycket Starcoins jag än lägger på kläder och utrustning så är jag för snål för att åka transport för Starcoins. Så knäppt, jag vet! 
 
Men, mitt knep för när det börjar sina med JS är att samla på mig det man får från de extra intressanta stenarna i Epona. Jag sparar sakerna i garderoben och när jag behöver mer JS så springer jag till New Hillcrest och byter in sakerna. Det jag får efter at tjag bytt in dem säljer jag. Och man får en hel del JS för de flesta sakerna man byter till sig. Jag har så klart sparat kläderna och utrustningen jag fick första gången jag bytte in, sen kan man ju fortsätta lämna in och få samma saker igen. Kolla här hur det såg ut:
 Hade visst en diamant från Dinodalen med haha! Men efter att jag sålt allt så såg det ut så här:
 
Jag brukar inte springa runt och leta efter extra intressanta stenar direkt, men när jag springer förbi en så stannar jag och hackar upp den för att spara det man får från den. 

Tre gömda koder

I säsongens sista Star Stable News så gömde sig tre koder.
Koderna är: ST4RST4BL3N3WS OP4LP13 och POT4TOH34RT .
De ger ett par skor, ett par jeans och en tröja. Så här ser de ut:
 Ja jag fotade i spolspiltan som ett riktigt proffs ehe...
Jag gillar verkligen jeansen och skorna, tröjan vet jag inte riktigt om jag kommer få användning för...
Men vad gör det nu när jag har massor av plats i garderoben?
 
En av koderna strulade lite för mig, det stod först att koden var ogiltig, sedan att jag redan använt den. Jättekul med såna buggar nu när de fått för sig att man måste vänta en minut innan man skriver in en ny kod.
Men, efter att jag loggat ut och loggat in på hemsidan igen så gick det.
Var riktigt bitter där en stund för jag trodde att jag inte skulle kunna få jeansen haha!

Men hallå där snygging!

Nej. Jag syftar inte på Ydris.
(Det är nästan lite obehagligt att se hur många skriver om honom som om han vore någon popstjärna som de är kära i just nu? Huuuuh! Det känns som jag läser väldigt unga människors sexuella fantasier.
De kallar honom ''Daddy'' och ja, haha jag tycker det är aningen skumt och obekvämt!)
Jag syftar på den här sötnosen!
Så otroligt söt! Kolla ögonen:
 
Jag tänkte skriva mer om den uppdaterade cirkusen och så lite senare ikväll. Vad tyckte ni om uppdateringen?
 

Det här går ju så där alltså...

Så fort jag försöker gå in i mitt hemstall så får jag nätverksfel.
Jag kan springa runt utanför stallet men inte klicka på NPC:er (till exempel för att levla) eller öppna brevlådan, gå in i butiker och så vidare. Jag hade tänkt göra en outfitvideo men det blir ju lite svårt när jag inte kan göra några outfits haha! Är det någon annan som har samma problem eller är det bara just mitt spel som fått fnatt?
 

Starstable Online i media

Då och då så händer det faktiskt att det skrivs och pratas om vårt favoritspel, hade det varit kul om jag samlade artiklar och videor i en egen katagori här på bloggen?
 
Så sent som igår kom det upp en artikel om Matilda på Aftonbladet.
Jag skulle ljuga om jag skulle sitta här och skriva att jag är hennes största fan, för jag har lite svårt för att det blir så mycket hype i videorna på Youtube... MEN det betyder absolut inte att jag tycker illa om henne som person (jag har ju aldrig träffat människan och då kan jag ju inte uttala mig?) och jag tycker ändå att hon gjort ett bra jobb. Att hon gör ett bra jobb går inte att förneka även om jag personligen tycker det blir lite väl flamsigt ibland. Men jag antar att även det är en del i jobbet, en upphypead roll för att få med spelarna liksom? Det jag däremot tycker är väldigt skönt att se är att hon verkar vara en väldigt naturlig och genuint vänlig tjej. Något det absolut behövs fler av. Folk får så klart vara precis hur de vill så länge de mår bra, men jag tycker det är uppfriskande att se någon som inte är den där ouppnåeliga kändisen på röda mattan men som ändå kan vara en förebild för så många. Awesome jobbat Matilda!
 
Klicka på bilden för att komma till artikeln!