Gallant Unicorn

En uppdaterad cirkus?

Ni som följer Star Stable Online på Instagram har antagligen redan sett de här bilderna, men jag ville ändå ta upp det här och dela mina åsikter. Det är ju liksom därför jag har bloggen...
 
Så, vi har alltså fått veta att cirkusen kommer att uppdateras. Om man inte räknar cirkusen som ett ''område'' i området så är det väl bara Silvergladebyn, Steve's gård, observatoriet, trädgården och galoppbanan som är original i själva Silvergladedelen av spelet nu? Vet dock inte om jag ska räkna med trädgården där eftersom den ändå byggs upp under uppdragens gång? Jag minns hur mysig jag tyckte den där gräsplätten som var där trädgården ligger nu var haha! Hade nog hellre haft kvar den än trädgården om jag ska var ärlig. Observatoriet... Ja, dit går jag bara för att göra tävlingen. Samma sak med galoppbanan, jag undrar om de någonsin kommer fixa upp det stället? Det hade ju varit kul om de byggde upp läktare och ett domartorn. Och om det faktiskt fungerade som en riktig galoppbana och inte bara ett spår med massa bråte på. Vad tycker ni? Jag hade i alla fall älskat en uppdatering där vi fick röja upp på banan! Men, så älskar jag att städa och röja upp med haha!
 
Hur som helst, tillbaka till cirkusen! 
Ända sedan cirkusen kom till spelet har jag velat veta mer om den. Vad är grejen med de skumma typerna som sitter och tittar på läktaren? Vem är Ydris, vad har han för koppling till de andra i spelet? Han har ju någon form portal i ena ögat och det kommer små stjärnor från honom om man tittar nära. Kommer vi få veta mer?
Så här ser cirkusen ut idag:
 
Och de här bilderna har SSO laddat upp på Instagram:
 
Jag tycker det ser riktigt bra ut! Dock så funderar jag lite över de där tälträttigheterna som vi ordnade till Ydris när cirkusen var ny i spelet (eller ja, senare om man började spela senare så klart!). De skulle vara giltiga i tre år. Detta var 2013. Ydris har alltså tältat olovligt i två år. En sån skurk haha!
 
Jag hoppas att de inte ''bara'' gör om cirkusen och sen struntar i allt som har med den att göra igen utana tt vi faktiskt får lite uppdrag med Ydris och narren. Narren blev ju rosa för ett tag sen, enda bilden jag hittar på honom är från när vi skulle ha ett event i Pandoria och jag var helt lila. Passande! Undrar om de rosa och lila tonerna faktiskt har något med Pandoria att göra eller om de helt enkelt bara gillar färgerna? Mycket i spelet är ju rosa och lila MEN Jorviks flagga är ju faktiskt grön och blå?
 
 

Lycklig riktig ponny och glad pixelhäst

Idag har vi släppt hästarna på bete. De blev så glada! Dixie fyrade av några ordentliga bocksprång och jag är glad att hon inte försöker sig på sån akrobatik med mig på ryggen haha!
 (Min korsningsponny som fått för sig att hon är en arab ^^)
 
Nu regnar det ute, så skönt! Det behövs verkligen! Jag tänkte fixa lite hemma och sen försöka sitta och spela en stund. De senaste dagarna har det varit så sjukt varmt så jag har verkligen inte känt något sug efter att sitta vid datorn,samtidigt har jag så mycket jag vill fota och skriva om, så vi får se ehe.
 
Bland annat så vill jag levla min nya häst, är han inte fin?
Jag älskar hur glad han ser ut hela tiden!
 

Då var det färdigt, GDPR.

Både på Facebook och Instagram har jag sett att spelare varit lite oroliga över GDPR.
Många verkar ha missuppfattat det hela och trott att det är någon form av test eller liknande som man måste klara av för att få fortsätta spela. Det har kommit frågor om i fall det var svårt och om ens konto kommer att raderas om man inte klarar ''testet''. Starstable förklarar det hela på ett bra och så enkelt sätt det går här. Så om du av någon anledning har missat det så rekommenderar jag dig att klicka på länken.
Så här ser det ut om du loggar in på hemsidan:
När du kryssat i rutorna får du upp det här:
 
 Sen är det bara att fortsätta som vanligt :)
Blir faktiskt irriterad på de som sprider falska rykten om hela grejen.
Är man inte säker så sprider man väl inte sin ''fakta'' vidare? Dumheter.

Nu funkar det igen!

Det tog några dagar och många fula ord, men nu verkar det som att jag kan blogga som vanligt igen!
Jag har tagit så många bilder som jag velat visa här, så nu får jag portionera ut dem lite allt eftersom.
Så, det har ju hänt en hel del sedan jag kunde uppdatera sist. Bland annat så har jag köpt en ny häst (ovanligt va?), kunde så klart inte låta bli de nya hästarna som kom igår. Här är Grandchief aka Tjiefen:
 Visst är han jättefin? Hade aningen svårt att välja mellan de nya hästarna, alla var så fina!
 
Nu undrar ni kanske varför jag rider runt utan hjälm.
Så här är det, de har fortfarande inte fixat buggen med min frisyr. Så fort min karaktär har en hjälm eller något annat på huvudet så blir skuggningen helt buggad och håret ser ut som en lyktstolpe. Jag gillar verkligen den här frisyren och den är så fin när den inte glitchar. Så jag försöker stå ut och lever på hoppet om att de ska fixa den här buggen. Någon gång i framtiden kanske...

Jag kan inte uppdatera :/

Av någon anledning så kan jag inte publicera inlägg eller ladda upp bilder på bloggen från datorn. Varje gång jag försöker publicera ett inlägg eller en bild så får jag upp det här:
(null)

Jag har testat att starta om webbläsaren och att byta webbläsare men det fungerar ändå inte...  Att uppdatera från mobilen (så som jag gör nu) fungerar ju i nödfall. Men jag föredrar verkligen att blogga från datorn, det känns liksom mer seriöst? 
Hoppas att det bara är någon tillfällig bugg för jag har flera inlägg som jag verkligen vill posta!

Nya ekorrar och ny design på bloggen

Som vanligt så är det den fantastiska Evelina Silverknight som har ordnat min design här, jag suger på såna saker så jag är så glad över att hon alltid ställer upp! Jag älskar verkligen Halloween, det har ni antagligen förstått vid det här laget eftersom jag hade kvar Halloweentemat här tills nu haha! Men jag kände att det var dags att släppa taget nu ehe. I alla fall för den här gången.
 
Så, vad mer är nytt?
Det kom nya söta ekorrar idag, den gråa påminner mig om min ena hund när han är långhårig (han är kortklippt nu) så den kanske får följa med mig hem lite senare. Jag som så bestämt hävdat att det varit onödigt för mig att köpa husdjur i spelet har helt ändrat uppfattning sedan de springande husdjuren kom till spelet. Nu känns det mer naturligt att ha med en liten kompis som springer med när man är ute på äventyr än när de bara satt helt stilla i sadelväskan och stirrade tomt rakt ut i luften.
 
Som ni ser är mitt hår fortfarande buggat vad gäller skuggningen, det är bara när jag har en hjälm eller något liknande på huvudet. Jag önskar verkligen att de hade fixat den här buggen då jag vet att det är många som tycker lika mycket det här håret som jag gör.
 
Det verkar vara något fel på uppdragen med hästmarknaden igen, förrförra gången (tror jag det var) som hästmarknaden var på plats så saknades uppdragen då med. Märkligt...
 

Använder ni också kamerafunktionen som pausknapp?

Jag tror inte att jag är ensam om att göra så här MEN om någon inte tänkt på att
använda funktionen för att pausa spelet så är det ett hett tips! 
Ni vet när man kommit in i sitt flow och sitter och levlar i godan ro, och så är det en hund som absolut vill gå ut och kissa just då, en brevbärare som ringer på dörren för att leverera ett paket, eller någon som kommer på ett oanmält besök. Och så måste man springa från datorn mitt i en bana och så får man göra om?
Den tiden är över! Det enda du behöver göra är att klicka på O eller på kameraikonen för att ta ett foto.
Då pausas spelet tillfälligt precis där du är, och sedan kan du fortsätta med tävlingen när du kommer tillbaka till datorn utan att behöva göra om tävlingen igen. Så smidigt!
 
 

Nu väntar vi

Idag känns det som att uppdateringen kan vara precis vad som helst.
Nya hästar? Nya uppdrag? Jag har ingen aning! Men det är lika spännande som vanligt.
Just nu sitter jag och rensar bland intervjuerna och pubblicerar de som skickat in ordentliga intervjuer, ni skulle bara veta hur många jag får radera för att folk inte läser ordentligt och ändrar frågorna och så vidare... 
 Brukar ni också låta spelet uppdatera innan servern är öppen? Det känns bättre när man slipper vänta hehe.

Intervju med Saga Mountainvalley

Saga Mountainvalley - 21 apr
 
För att svara på samma frågor klicka här och följ instruktionerna❤
 
Hur länge har du spelat? 
Jag vet inte när jag skapade mitt konto men jag kom på Air Star när jag börja, så måste varit ett tag sen. Men jag skaffa Star Rider någon gång under 2016 sen har jag inte spelat aktivt hela tiden, så svaret på frågan är väl jag vet inte riktigt xD 

Är du StarRider? 
Yees, Life time 

Är du medlem i en klubb och i så fall vilken? 
Ja, jag är medlem i klubben Rainbow Explorers sen den fjärde mars 2018 och trivs som fisken i vattnet. 

Skulle du valt en annan starthäst om du fick möjligheten? 
Hmm, jag tycker ju att den hästen som du har (Janni)är fin men nej jag tror inte det Applechaser kommer alltid att vara min lilla magiska häst. 

Hur ofta och hur länge spelar du? 
Jag spelar varje dag i ca 3 timmar (Inte alls besat) 

Spelar du några andra spel? 
Ja, jag spelar sims 4 & lite moviestarplanet och roblox 

Vad är det viktigaste för dig i spelet? 
Absolut klubben, har verkligen hittat min grej i spelet. 

Har du någon favorithäst? Vad heter den, och vilken ras är den? 
Jag vill säga min starthäst men det blir nog min islandshäst Poppie. 

Har du någon förebild i spelet? 
Såklart bästa klubbägaren Linnea Queenlord, hon är nog en stor förebild för många utforskare. 

Har du ljudet från spelet på när du spelar eller lyssnar du på musik? 
Jag har ofta musik eller levlingshäng på och i 
bakgrunden spelets ljud. 

Vad för sorts dator spelar du på? 
Jag spelar på en stationär pc. 

Läser du bloggar om spelet, i så fall vill du rekommendera någon? 
Jag läser inte aktivt någon blogg men det händer att jag går in på någon då och då. 

Vilken ras önskar du fanns i spelet? 
Rider inte irl så kan inget om häst och inget om hästraser. 

Ditt bästa minne i från spelet? 
Det är nog när jag gick med i klubben. 

Hur är du som person i spelet? Klubbens clown, den seriösa, hästsamlare osv? 
Kan verkligen inte beskriva mig själv så svaret på den frågan blir nog jag vet inte. 

Hur kommer det sig att du började spela? 
Det minns jag inte... 

Vart har du ditt hemstall? 
Jag bor i moorland och har aldrig flyttat, och så vill jag inte flytta för då kan jag aldrig säga att jag inte har bytt hemstall xD 

Önskefunktion i spelet? 
Hmm, jag vet inte riktigt kanske något mer man kan göra själv och som inte har med levlande och dagliga att göra.

Intervju med Lucia Waterfield

Lucia Waterfield - 17 apr

  
Hur länge har du spelat? 
Minns inte riktigt. Men jag tror ändå sedan 2013. 

Är du StarRider? 
Japp 

Är du medlem i en klubb och i så fall vilken? 
Jag är medlem i Silent Woods. 


Skulle du valt en annan starthäst om du fick möjligheten? 
Nej, är jätte nöjd med min starthäst. 

Hur ofta och hur länge spelar du? 
Det är olika. Jag brukar spela olika dagar. Och olika lång tid. 

Spelar du några andra spel? 
Sims 3 och 4. Men nästan aldrig. 

Vad är det viktigaste för dig i spelet? 
Att ha kul. 

Har du någon favorithäst? Vad heter den, och vilken ras är den? 
Det är mitt engelska fullblod Pearl Wish. Och min starthäst Star Queen. 

Har du någon förebild i spelet? 
Alla i Sneaky Dragons och Jane Mysterbird. 

Har du ljudet från spelet på när du spelar eller lyssnar du på musik? 
Jag brukar ha ljud från spelet om jag inte lyssnar på dina levlingshäng medans. 

Vad för sorts dator spelar du på? 
En acer. 

Läser du bloggar om spelet, i så fall vill du rekommendera någon? 
Läser bara din. 


Vilken ras önskar du fanns i spelet? 
Hmm... Gotlandsruss, Irländsk sporthäst och shetlandsponny. 

Ditt bästa minne i från spelet? 
Har många. Men ett av dom är när jag var på event med klubben och vi skulle klättra upp på ( minns inte vad han heter hehe men han som har pumpa gården i GÅD ) 

Hur är du som person i spelet?  Klubbens clown, den seriösa, hästsamlare osv? 
Jag är någon som ena dagen kan levla en massa och springa runt och göra dagliga och stall sysslor. Och andra dagen så är jag bara i mitt stall och sitter på min häst haha. 

Hur kommer det sig att du började spela? 
Jag såg dendär reklamen ( tror ni gamla spelare vet vilken det är ) Och tänkte ”dethär spelet ser kul ut” typ. Och så började jag spela! Min stora syster spelade också då. 

Vart har du ditt hemstall? 
Jag har mitt hemstall i fort Pinta. 

Önskefunktion i spelet?  
Täcken, grimmor och ett ridhus för klubben där man kan ställa fram hinder och sånt lite som man själv vill. 


Ett kyligt event i värmen

Det har varit såååå varmt de senaste dagarna där jag bor, så idag passade vi på att leka i Dinodalen för att svalka av oss lite! Tyvärr så blir det alltid samma sak så fort solen börjar visa sig ute, folk får för sig att de ska ha ett liv utanför spelet helt plötsligt haha! Så vi var bara fem stycken på eventet till att börja med, sen hoppade Nemo in på slutet. Eventet vi hade är ett event som jag, Sasha och Ivy hittade på för några dagar sedan. Det går ut på att en person gömmer sig inom ett område som vi bestämt i förväg, de som deltar ska sedan hitta den personen MEN under tiden som de letar kan de bli fångade av Shrek (ja det var jag haha) och då måste de byta ut sin hjälm eller vad de nu har på huvudet mot den gula hatten vi har som klubbhatt.
Efter de blivit fångade (man blir fångad genom att bli inbjuden i grupp av Shrek) så måste de hitta Jesus (ja det är så här det går när vi hittar på event mitt i nätterna haha) och bjuda in Jesus i grupp för att få byta tillbaka från den gula hatten. Om de hittar personen som gömt sig under tiden som de har den gula hatten på sig så får de inte bjuda in den gömda personen i grupp utan de måste helt enkelt hitta Jesus.
Därför har vi valt att kalla eventet för ''Missionären''. Ja, återigen, det här är vad som händer när event planeras på nätterna... Det blir lite flummigt. Men det är sjukt kul, vi satt på TeamSpeak under tiden som vi hade event och jag började nynna låten från ''Hajen'' när jag hittat ett offer som jag börjat jaga hehe.
 Såg jag inte sjukt skräckinjagande ut? 

Min nya häst

Igår var jag så sugen på att levla MEN jag hade inte någon häst att levla, så vad göra?
Jo jag köpte en ny häst. Evelina och Therese fick välja och det slutade med att den här skönheten fick flytta hem till mitt stall. Så, det här är Grandpotential aka Pottan ^^
 

Vad jag hoppas på i uppdateringen idag

Jag vill så klart ha en förbättrad garderob med mer plats... Man ja. Ni vet ju.
 
Utöver det så skulle jag bli riktigt glad om det kom fler Lusitanos idag, min första blev level 15 igår så nu är jag redo för en ny häst! Eftersom folk har spridit runt bilder (och videor) både på Instagram och Youtube på vad de hittat i spelfilerna så har jag en liten aning om vilken färg jag hoppas på MEN jag tänker inte göra samma sak som de gjort och spoila för de som vill bli överraskade. Så om det kommer nya hästar idag så berättar jag om färgen jag hoppades på kom, annars är jag tyst haha! 
 
Jag hoppas liiiite på att det ska komma en förklaring på varför området ovanför Moorland (precis innan man kommer till Jasper's gamla hus) helt plötsligt är helt platt? Eller så vill jag fortsätta med en bortglömd uppdragskedja som till exempel Kallterna. Det hade varit så kul att veta mer om dem!
Vi får helt enkelt vänta och se!
 
På nätterna händer det skumma saker i Mistfall.

Redigeringsmiss eller hint?

Veckan stora snackis är inte de bedårande vovvarna som kommit till spelet utan det här:
 
Det är en print från senaste avsnittet av Star Stable News på Youtube.
Vid ca 00.40 så går det att se att det blurrade området inte riktigt hänger med och det dröjde så klart ingen längre stund innan konspirationsteorierna var igång. De flesta tror att det handlar om en funktion där man på något sätt ska kunna spara outfits. Hur bra hade inte det varit?
Så här ser alltså karaktärsbladet ut idag: 
 
Längst ned på karaktärsbladet på videon så ser det ut som någon form av rullista, drömmen hade ju varit om vi skulle kunna spara outfits och sedan bläddra mellan dem i listan! Det tar evigheters evigheter att sätta ihop en outfit för migdå jag inte kan ha den ordningen jag vill ha i min garderob på grund av platsbrist :(
 
Vad tror ni, var det menar att vara en sneaky hint för de som var extra uppmärksamma eller blev det helt enkelt en miss i redigeringen av avsnittet? Hur som helst så ska det bli spännande att se vad det blir av det här!

Köpa en hund?

När rävarna kom till spelet så funderade jag på om de skulle lägga till de redan befintliga husdjuren som springande husdjur senare. Jag ville först och främst ha en kissekatt som kunde kuta runt på äventyr med mig!
Så, jag blev så klart jätteglad när jag såg att det kommit hundar i den senaste uppdateringen.
Dock så har jag inte köpt någon än, helt enkelt för att jag inte kan bestämma mig för vilken jag vill ha!
 De är ju helt sjukt söta alla tre!
 
Upptäckte även att JoJo's vovve flyttat in i spelet, så himla sööööt!
Sasha har köpt en hund, så jag tittade lite på hennes vovve medan vi sprang runt och levlade.
 
Jag vill ju ha en jag med, men jag kan inte välja! Har ni köpt en hund?

Nu är vi redo för event!

Dagens event ska utspela sig i Pandoria.
Kläd och utrustningskravet var rosa och lila och jag tror aldrig vi varit vackrare!
Självklart får den lilla pandoriska grodan följa med på äventyr.
Man får grodan genom att värva en vän och vännen nått level 15 :)
 
Som ni kanske ser så är inte hårbuggen helt löst,
det blir en konstig gråaktig ton i ansiktet MEN det glitchar och flimrar i alla fall inte så jag är fortfarande glad haha!

Var det så enkelt att bli av med buggen?

Först och främst vill jag bara skriva att jag älskar Starstable ''aprilskämt'' haha!
Dock så blev jag lite ledsen när jag fick se hur buggat mitt älskade favorithår var på nära håll.
Som ni kanske ser så är skuggningen helt fel och det flimrar...
 
Av någon anledning så lekte jag runt lite med inställningarna och titta vad jag upptäckte:
(Det ser alltså bra ut utan stora huvudet haha)
 
Det enda jag ändrade var den här inställningen:
 
Min FPS sjönk lite med den inställningen MEN det är det så värt, jag kan använda mitt favorithår igen! :D