Gallant Unicorn

Tur att vädret alltid är perfekt på SSO!

Alltså usch, jag som önskade mig snö irl fick verkligen äta upp mina ord idag.
Jag åkte till stallet mitt på dagen och tänkte spendera några timmar med att först träna med Dixie och sen sortera lite i sadelkammaren. När jag kom dit mockade jag och fodrade först, sen hämtade jag in Dixie. Då var klockan runt ett och det blåste lite och duggregnade. Eftersom stallet ligger på en höjd så blåser det alltid lite där så det var inget ovanligt. Dixie var en riktig jordkoka och jag kratsade bara ur hovarna på henne och tänkte att hon kanske torkar till lite medan vi är ute på ridbanan. Men nope, det började spöregna så vi var bara nere på ridbanan någon kvart och klev över bomma roch tränade på att stå stilla (haha ja vi tränade på det, Dixie vill nämligen gärna krypa upp i famnen på mig så det var lite basic hyfs vi tränade på...).
 
När jag kom in i stallet igen så insåg jag att Dixie nått den där gränsen när man liksom inte kan rykta hästen ren längre (alla som någon gång haft med en vit häst att göra vet vad jag menar!) så jag duschade henne och så fick hon på sig sitt nya täcke och gå in i sin box och äta. Det märktes på henne att hon blev orolig av vädret för hon ville inte äta sitt hö utan stod bara vid fönstret och ropade på sina kompisar... Så jag tänkte att det här vädret är ändå inte kul att vara ute i och när jag tittde till de andra tre hästarna så stod de vid grinden och bokstavligt talat hoppade rakt upp i luften haha! Så de fick komma in de med, skitkul att leda in hästar som redan är nippriga, frusna och hungriga när det börjar hagla och snöa så pass att det gjorde riktigt ont att få hagelbitarna på sig! Men, jag klarade det med alla tår i behåll (en av hästarna har inte så där jättebra koll på vart hans hovar hamnar om vi säger så....). Den där städningen i sadelkammaren får jag ta någon annan dag för när hästarna var i säkert förvar i sina boxar så blåste det så pass mycket att jag valde att åka hem istället, jag ville inte riskera att bli strandad där ute i skogen på grund av träd som ramlat över vägen eller i värsta fall få ett träd över bilen...
 
Haha usch, det låter kanske inte så dramatiskt men det var riktigt obehagligt när man kunde se hur träden börjde sig i vinden... De har utfärdat stormvarning där jag bor med så jag har spenderat resten av dagen inomhus, mestadels framför datorn... Så jag har gjort juluppdrag på mina andra konton, julbestyr och sett till att det finns stallhjälp på alla konton och bara fixat och donat helt enkelt? Jag har haft en envis huvudvärk hela dagen så jag har liksom inte orkat vara social och trevlig mot folk utan jag har hållt mig för mig själv.
Jag tog mig dock tiden att strosa runt med en av mina favorithästar - Dragonknight!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: