Gallant Unicorn

På med vintervantarna, vi ska in i Dinodalen!

Dagens resa går till Den Gömda Dinosauriens Dal, eller Dinodalen som den oftas kallas i spelet!
För att komma dit måste man ta sig till byn Valedale och sedan rida upp för en lång backe, först då kan man nå passet som leder in i dalen.
 När man byggt upp ett bra rykte med dalens invånare kan man efter lite jobb få åka med en luftballong som tar med både dig och din häst in i dalen. Men tills dess får man rida genom passet!
 När man planerar en resa till Dinodalen så är det viktigt att tänka på sin klädsel, det är väldigt kallt där inne så varma kläder är att föredra. Vissa hästar, Nordsvensk, Fjordhäst och Islandshästar, klarar av kylan bättre än andra raser så jag valde att göra den här resan med en av mina Islandshästar! Han är säker på foten och har tjock päls som stänger ute den kalla luften och snön!
 Det spelar ingen roll om det är den första eller femtionde gången man rider genom passet, det man möts av när man kommer ut i den kalla och lite dimmiga dalen är  makalös!
 För att komma ned i dalen kan du antingen åka med hissen eller ta den lite mer riskabla vägen ned för berget via en stig vid sidan av. Jag valde att ta hissen...
 När du kommit ned med hissen så är det bara att börja utforska!
Det finns en tydligt markerad väg som leder genom hela dalen, är du osäker så håll dig till den!
 Dalen är stor och ofta så kan man rida långt utan att träffa på någon, det här stället är inget för den som inte vågar rida runt ensam. Jag träffade på ett par andra ryttare i början av min ridtur men sedan var jag helt ensam...  
 I början av dalen kommer du att träffa på utforskaren Nic Stoneground som valt att slå upp sitt läger mitt i kylan och snön. Nic delar ut dagliga uppdrag där du land annat ska leta upp en plats på kartan, ett smidigt sätt att lära sig hitta i dalen. För det är lätt att irra bort sig där bland all snö och dimma!
Hos Nic hittar du även en affär där man kan köpa varma kläder och utrustning till din häst... Det finns även en veterinär och en restaurang, men mer om det senare, nu ska vi ta oss längre in i dalen!
 Om du fortsätter följa vägen så kommer du upptäcka att det finns både belysning och stockar som fallit  över vägen och som skapar trevliga hinder att hoppa över om man vill det...
 Om du vågar lämna vägens trygghet så kan du hälsa på Kallterna. De är ett vänligt men lite reserverat folk som har slagit upp ett läger uppe i bergen en bit ovanför vägen.
 
 Om du lyckas vinna deras förtroende så kan du även få chansen att köpa en av deras vackra Fjordhästar! Vid Kallterna hittar du även den mystiska Isenport. Som många andra ställen i Dinodalen så är den fortfarande ett mysterium för oss...
 När du hälsat på Kallterna så kan du fortsätta att följa vägen och rida över bron som leder dig över den frusna sjön. Bron kanske ser gammal ut, men den är stabil och håller för både dig och din häst.
  Runt om i dalen så kan du hitta små grottor, vem eller vad som skapat dessa grottor är okänt i nuläget...
 Vägen leder hela vägen upp över en trasig bro, men den går att ta sig över genom att ta ett litet skutt om man har en modig häst! Dock så tar vägen slut där då en vägspärr än så länge hindrar oss från att rida vidare...
 Om du vänder tillbaka så kan du rida in i en ''dal i dalen'', om du avviker från vägen så kan du ta dig till en mystisk men vacker plats som fått namnet ''Frusna Dimmornas Dal''.
 Om du fortsätter genom den här snåriga och dimmiga dalen så kommer du till ett ställe som kallas för Isenskog, där öppnar dalen upp sig och du kommer att upptäcka spektakulära isformationer!
 En bit ovanför Frusna Dimmornas Dal så slingrar sig en smal stig upp för berget, om du följer den så hittar du istappar som är så tjocka att de bildat pelare ut från stigen. Det finns även ännu en liten grotta där!
 Tyvärr så ser man inte så mycket på grund av den tjocka dimman... Om du rinder ned i dalen och letar upp vägen igen så kan du ta dig ned till sjön. Den har fått namnet ''Den Frusna Dalsjön'' och isen är så tjock att man med lätthet kan gena över sjön istället för att rida runt!
 Om du vågar dig ut på isen så väntar stora saker!
Och med stora menar jag verkligen stora, en dinosaurie har sin sista vila där mitt på sjön.
Skelettet den har lämnat efter sig tornar upp sig som en enorm relik från en svunnen tid...
 
Om du kan slita dig från den här fantastiska synen så kan du rida vidare över isen och hitta den här mystiska öppningen som kallas Isendell. Det ryktas om en ishäxa som ska hålla till där men än så länge så vet vi inte om det är sant eller inte...
Om du rider tillbaka runt sjön så kan du ta en närmare titt på gejsrarna. Men var försiktig, det plötsliga ljudet och det ångande, varma vattnet kan skrämma din häst!
 Följ isens kant så kommer du hitta tillbaka till Nic's läger i början av dalen.
Där kan du låta veterinären se över din häst och sedan låta den vila i det mysiga vindskyddet medan du kopplar av med en fika på restaurangen som ligger precis intill!
 
Om du fortfarande har ork kvar efter din resa genom dalen så kan du stifta bekantskap med de andra personerna som håller Nic sällskap vid hans läger, bland andra den lite högfärdiga men väldigt intelligenta Professor Elsa Einstein och hennes bror Franke. Men nu är det dags att vända hemåt igen, vi ses igen nästa gång jag ger mig ut på äventyr! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Amaranta pinklee

hej haley har sneaky dragons sommar lov. vintern också är intreserad av att bli en drake bara undrar.//hästiga kramar ami

Svar: Jag förstår inte riktigt hur du menar? Ja vi har sommarlov på sommaren och ett kortare uppehåll under julen...
ssohaley.blogg.se

2016-11-09 @ 15:25:43
Postat av: Amaranta pinklee

hej fattar att du inte fattar ha ha menar att när jag vill ansöka så står det att ni har sommarlov? eller ska jag typ meddela sture via brev på sso? eller är det nåt ni glömt// ami

Svar: Jag vet inte vart du är och läser men det står inte att vi har sommarlov nånstans? :O
ssohaley.blogg.se

2016-11-09 @ 20:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: