Gallant Unicorn

Distansritt med Bambi och Fisky

Gårdagens event var en distansritt, vi skulle ta oss från Sydhovens fyr till ingången till Firgrove och komma så nära den tiden som Bambi och Fisky hade räknat ut att sträckan skulle ta om man tog hänsyn till underlaget och så vidare. Vi skulle till exempel inte fullfräsa (ja det är ett ord nu!) ned för en brant backe utan försöka rida sträckan så som man hade gjort om våra pixelhästar var riktiga hästar...
 
Hästkravet var Arabiskt Fullblod eller Frieser och jag kände att jag använder Frisern en hel del redan då det är vår klubbhäst så jag valde att ta mitt Arabiska Fullblod Summercrush. Tyvärr så var han inte på sitt bästa humör då han hade spenderat lite tid på hästön så att i efterhand skulle jag kanske valt en häst som var i bättre form då vi skulle ha ett event där hästens välmående var viktigt. Men nej, jag kämpade på med min gulglada häst och det gick faktiskt riktigt bra!
 
Det var så mysigt att inte bara härja i full fart för att ta sig dit vi skulle på så kort tid som möjligt utan att faktiskt ha tid att njuta lite av omgivningen under tiden som vi red. Vi skulle ignorera resten av deltagarna på eventet så vi var helt ensama även om vi pratade med varandra på Team Speak under tiden.
 
Sen så fick vi ju många bra fotomöjligheter under vår ritt *inte alls Instagramskadad här*... 
 
 
På stubbåkern gick det ju utmärkt att låta hästen sträcka ut lite, men det mesta av ritten gick i trav och skritt... 
 
Det här var tyvärr min sista bild från eventet, jag vet inte varför jag inte fotade när vi alla hade gått i mål och aviggat varandra haha! Hur som helst så gick det ganska så bra för mig och min lilla halvledsna häst för vi kom i mål på tiden 34.52 (jag tror att tiden de räknat ut var 30 minuter) och kom på plats 6 av 12. 
 
Det här eventet var jätteroligt och jag hoppas att vi kommer att ha liknande event i framtiden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: