Gallant Unicorn

Inga pixelhästar idag

Nu när klubben har sommarlov och jag inte har några dagliga att göra för ryktets skull så har jag mest loggat in för att hänga med kompisar... Idag har jag faktiskt inte ens loggat in, istället har jag spenderat större delen av dagen med min riktiga ponny. Hon fick testa på att vara inne i ridhuset för första gången idag (jag har ingen aning om i fall hon ens har varit i ett ridhus innan jag köpte henne...). Vanligtvis så är ridhuset uthyrt som vinterförvaring av husvagnar så tyvärr har jag inte möjlighet att träna där inne. Idag var det dock tomt så när som på en båt (?!) som stod i ett hörn så jag passade på att låna ridhuset en stund, mest för att se hur hon skulle reagera. Dixie är en väldigt chill ponny, hon tittade runt lite men sen var det som om hon varit i ridhuset varje dag hela sitt liv. Jag gick runt lite med henne först, sedan locngerade jag henne och när jag märkte att hon var helt lugn så släppte jag henne lös. Förväntade mig lite bus och bockningar men hon gick mest efter mig. När jag smackade på henne travade hon runt nått varv sen kom hon och tiggde godis.
Hon missar aldrig om jag stoppar en morot i fickan haha!
 

Dan här vill jag ha som nästa Urhäst!

Jag vet att jag skrivit om det tidigare,men hur snygg är inte den här kusen?
 
Om de släpper en ny modell av Urhästarna så vill jag verkligen ha en sån här!
Fast ja, kanske något uppdaterad ehe...
 
Jag blev lite besviken när de släppte den första omgången med Urhästar igen (inte för at de släppte dem igen, de var efterfrågade! Utan för att jag gärna hade sett fler/andra färger på den modellen...) då jag redan äger alla Urhästarna som gått att köpa i spelet. Ja, de är lite långsamma men de är ju så söta!
Jag vill gärna ha både fler färger och modeller :D

Druider på äventyr

Min kusin (Sarah Waternight) är och hälsar på mig så jag har inte suttit så mycket vid datorn...
Nu ikväll har vi dock tagit en levlingsrunda ihop, som druider!
Jag älskar de nya kläderna och hoppas att de kommer i fler färger, så fina!
 

Anne vi kommer!

Jag låter bilden tala för sig själv:
 
 
 

Att sno andras lyktor för fina bilder...

De senaste dagarna har jag i princip bara loggat in och gjort de dagliga uppdragen på stranden på de kontona där jag inte blivit beundrad. Så ja, inte så mycket kul att berätta där hehe.
Passade på att ''sno'' någon annans lyktor för en bild med:
 
Lite trist att de kommer försvinna sen, de är ju så fina!

Lydiga kusar

Runt om på Jorvik så springer det runt hästar som är så lydiga att de levlar sig själva, utan sin ryttare.
 
Haha det här händer mig hela tiden och jag blir lika förvånad varje gång jag blir omsprungen av en ryttarlös häst. Men, det händer även att jag blir överraskad av hurtiga ryttare som är ute och flyger i luften utan sina hästar. Har ni råkat ut för den här buggen?

Mycket finare än fyrverkerier!

Det här var en oväntad överraskning!
Hur fint är det inte med rislyktorna? Särskilt när det är lite mörkt i spelet:
 
Jag var inne en kort stund direkt när servern öppnade och spelade igenom uppdragen men sedan slog huvudvärken som legat och tryckt i flera dagar till ordentligt så jag sov bort resten av dagen... Så, framåt kvällen/natten när huvudvärken lagt sig lite så var jag ju riktigt pigg och loggade in på Nadine för att göra uppdragen som kom i uppdateringen. Jag var inte så där jättepeppad på att göra uppdragen på stranden (enligt mig är de inte så där jätteroliga när man väl gjort dem en gång, men men, xp är ju trevligt hehe) men att släppa iväg rislyktorna var så mysigt! Lite kul att de valde att ge Kylie Summerbreeze samma namn (efternamnet i alla fall) som Felicity's häst i spelet! När jag hade gjort klart uppdragen på stranden så började jag beta av mina andra uppdrag på kontot eftersom jag slöar en hel del med dem där... Dock så råkade jag ut för en bugg:
 
 
Vissa uppdrag fanns inte med i loggen, på mitt mainkonto (alltså Haley Rainstorm) så har jag stenkoll på vilka rykten jag har kvar (inga för närvarande) och vilka uppdrag jag har tillgängliga (trist nog inga där heller) men på mina andra konton har jag inte lika bra koll. Jag spelar på de kontona när jag har tråkigt och tid över, så det kan gå ett bra tag mellan gångerna. Då hinner jag glömma bort vad jag gjorde sist på just det kontot och förlitar mig helt enkelt på uppdragsloggen... Det var av en ren slump som jag såg att Jaime hade ett gult utropstecken över huvudet när jag var på väg att göra klart uppdragen med Thomas i bunkern eftersom det uppdraget inte fanns med i loggen.
 
På tal om Thomas, jag tycker den här scenen är så gullig!
 
Nu ska jag försöka sova några timmar så jag orkar hålla mig vaken resten av dagen,
förbannade migrän som ställer till min dygnsrytm! 

Nu ser det bättre ut

Halsen på hästarna med starthästmodell ser inte riktigt lika hemsk ut längre, tack SSO! :D
 
Den ser annorlunda ut när hästen betar med...
 

En tur i det höga gräset...

Jag har inte haft så mycket tid att spela nu helgen som var (vilket ni antagligen märkt med tanke på hur tom bloggen varit, woops!) så idag loggade jag in och bara myste runt på ett av mina favoritställen i spelet.
Fina Sydhoven!
 
Vi tog en trav över heden och en galopp över stranden,
jag älskar att det ändå är ett så varierande landskap i det här området!
 
 
Självklart så passade vi på att hälsa på de söta små vildhästarna med!
 
 
Jag gillar verkligen Sydhoven, men jag saknar faktiskt möjligheten att ha sitt hemstall på ön!
Dock så vill jag inte ha det mitt i smeten på den fina heden för jag gillar att den är lite ödslig med undantag för Welshponnyerna som tar sig en galopp över heden då och då. Utan jag skulle vilja ha hemstallet borta vid gården. Mellan gården och fyren liksom? Hade inte det varit mysigt? Och praktiskt, man skulle ha nära till Skördebygden via bron som leder ned till New Hillcreststallet och man kan enkelt ta sig till Fort Pinta med färjan.
 
 
Skulle ni vilja bo på Sydhoven?

Händer det äntligen?

Efter varje uppdatering (okej, i mån av tid och ork) så brukar jag ta en runda och se om de lagt in något nytt i någon av butikerna i spelet utan att skriva om det på nyheterna. Ibland är de sneaky haha!
Och titta här på "Aideen's rustkammare" i Valedale.
 
Nej det är inte själva utseendet på butiken jag syftar på, det har heller inte kommit något nytt vad jag kunde se,  utan det är insidan på butiken! Titta bara:
(Livet med en Morganhäst, alltså vad göra hon ens?)
Jag hoppas de gör så här med alla butiker, det är så skönt att kunna sortera sakerna!

Det blev lite sent...

Spenderade halva dagen i stallet och sen när jag kom hem så slängde jag ihop mat och bara satt som en padda framför datorn. Haha jag var så himla trött! Levlade lite men mer än så orkade jag inte!
Min och Sasha's hästar blev visst kära i varandra!
 

Äntligen får han smaka på gräset

I fem och ett halvt år har Thunderdancer varit helt beroende av att jag ska mata honom (okej de senaste åren har det varit stallhjälpens jobb) men idag fick han äntligen smaka på Jorviks gräs!
Hoppas hästkraken inte får fång nu ehe...
 
Jag kommer skriva mer om vad jag tycker om hela uppdateringen så fort jag hinner :)

Okej, tiden är kommen!

Säger man ens så? Det ser väldigt fel ut?
 
(Okej innan du ens börjar läsa det här inlägget, försök att komma ihåg att det här är mina åsikter!
Du får tycka vad du vill, men vill du spy galla så snälla gör det för dig själv.)
Hur som helst!
Jag var så nervös i morse när jag väntade på att vi skulle få se det som de hintat om.
Och så kom nyheten, en hel intervju med Hanna Aspbladsom som är lead 3D graphic designer på SSO.
Jag älskar när vi får se saker lite mer bakom kulisserna, jag vill veta aaaaaallt! Under tiden som jag läste texten så sneglade jag lite på bilderna och vet ni vad?
Världen gick inte under. De ''nya'' starthästarna var ju fina!
 
Jag tänkte bara kopiera det jag skrev igår för jag är aningen lat av mig...
Det här var det jag önskade om en uppdatering av starthästen skulle bli aktuell (när jag skrev det här så hade de inte gått ut med att det var det som var på gång utan det var enbart spekulationer) :
'Det första är så klart rörelserna, för trots att våra starthästar inte längre står helt stilla som statyer utan faktiskt utrstålar lite liv genom att röra bland annat huvudet nu så känns de stela.
De hade gärna fått låna gångarter från sina nyare kompisar på Jorvik...
  Det andra är det kantiga utseendet.
Först och främst är det huvudet som jag skulle vilja se förändringar på. Det ser väldigt långt ut, med en kantig och alldeles för stor haka. Men även korset och bogen ser lite väl kantiga ut.
Ja, öronen är lite långa med, men det tycker jag är charmigt haha!
Jag skulle helt enkelt vilja mjuka upp och runda till hela hästen!''
 
Läser de på kontoret mina tankar? Läser jag deras tankar? Ingen vet...
Okej, hur som helst så tycker jag att det var lite kul att de ändrade just det jag skrev om (nej jag är inte så full av mig själv att jag menar att de gjorde om starthästen efter mina önskemål, please...) för det betyder att jag kan vara glad och inte behöver gråta när jag loggar in för första gången efter att de ändrat starthästarna.
För att ja, det finns en möjlighet att det skulle ha hänt om det hade varit så att de hade gjort något hemskt med min älskade starthäst... Jag är allvarlig. Min starthäst är och kommer förmodligen alltid att vara min favorithäst i spelet. De som följer mig på Youtube vet att jag har en osund relation till min starthäst ehe^^
 
Så, nu vet jag att jag inte kommer att hata Thunderdancer's nya utseendet, men animationerna då?
Det får vi väl helt enkelt vänta och se. Jag håller tummarna för att de inte tagit samma rörelser som de nya arabiska fullbloden har för att ja. De är helt enkelt finast när de står stilla. Okej?
 
En annan rolig sak var att vi fick bekräftat att alla hästar med den gamla modellen kommer att uppdateras, jag kommer ha så många fina hästar när de väl uppdateras!
Där fick ni alla som skrev att det var sjuuuuukt ovärt att lägga Starcoins på hästar med en gammal modell. Jag har redan alla dessa fina hästar med fantastiska färger - har ni tänkt på hur fina färger en del av hästarna med gammal modell har? Kolla på skimmeln på Vingården! 
Jag har inte riktigt koll på hur många hästar med starthästmodellen som bor i mitt stall, jag ska räkna dem senare ikväll/ i morgon för jag tänkte ta lite före och efter bilder. Nu skrev de ju inte att hästarna kommer att uppdateras redan nu på onsdag, men varför chansa?
Jag är så taggad på att få se den svarta Oldenburgaren, och den Westfaliska hästen...
Och min Morab, den isabellfärgade med bruna ben ni vet? TAGGAD!!!
 Jag hoppas att det här inte är förfinade bilder utan att hästarna faktiskt kommer att ha så här tydliga muskler, jag äger båda hästarna på bilden och skimmeln har samma färg som min starthäst så jag har ju fått en liiiiiiten sneak peek på vad som kommer möta mig i stallet efter uppdateringen!
 
Jag har sett väldigt blandade reaktioner på det här, vissa är positiva, andra bryr sig inte och en tredje del ska (som vanligt är något i spelet ändras) sluta spela. Som ni antagligen redan förstått så är jag positiv till den här ändringen. Jag känner lite så här: En uppdatering var väl i det närmsta oundviklig, och det här är ett  mycket bättre resultat än vad jag hade föreställt mig. No hate (som de som är otrevliga i kommentarsfälten på sociala medier brukar skriva) men jag var nervös inför min startis framtid! Det här kommer nog att bli bra!
Det verkar som att väldigt många vill att vi ska få välja om vi vill uppdatera våra starthästar eller inte, och även om jag förstår dem så tror jag tyvärr inte att det skulle vara möjligt... (Jag väntar fortfarande på en valmöjlighet när det kommer till att våra karaktärer ska vifta runt med armar och ben så fort de står stilla på marken haha!)
 
Hur känner ni? Är det jättejobbigt att de ändrar starthästarna eller är det spännande?
För min del är de skräckblandad förtjusning tror jag!

Mysiga människor på Marshmallow Clouds

Lite bilder från gårdagens livestream på Marshmallow Clouds!
(Mina livestreams sparas på Youtube så att det går att se dem i efterhand med!) 
 
Streamen som jag planerat skulle bli runt 1 timme lång blev 2 timmar lång, jag ville inte gå ifrån alla snälla människor! Men, jag var ju tvungen att ta hand om lilla valpen... Jag bara gick ifrån datorn utan att logga ut för att de som inte sett mig under streamen (lite tråkigt att man inte kan se alla, dock så förstår jag ju varför de gjort så) skulle få en chans att ta en bild om de ville. När jag kom tillbaka stod de här kvar, så söta!
 

Hej då Marshmallow Clouds, vi ses igen!

De senaste gångerna jag livestreamat har det mest varit ifrån mitt Aria-konto på Marshmallow Clouds.
Nu ikväll så var det sista gången (haha det låter ju hemskt!) på just den servern, jag skapade ju Aria för att kunna flytta runt kontot och träffa spelare på olika servrar. Men ändå så kändes det vemodigt att lämna alla gulliga spelare på Marshmallow Clouds! Men, jag har sagt att jag ska ha minst en träff på alla servrar så det vill jag så klart hålla! Ja, den servrarna som är stängda kan jag ju inte komma till... Bara att vänta antar jag?
 (Ja på Air Star har jag ju redan mitt mainkonto, så det är ju lätt löst haha!)
 
Det var svårt att välja, men jag flyttade Aria till Icy Volcano. Nästa gång blir det Ice Cream Jungle!
 
Jag fotade lite under myskvällen som vi hade på Marshmallow Clouds, men det kommer jag skriva om i morgon för nu måste jag verkligen sova. Är så sjukt trött, det är energikrävande med en valp hehe!
 

Att vara eller icke vara - en starthästälskare!

Jag har inte direkt dolt faktumet att jag tycker om min starthäst.
Det är Thunderdancer som får följa med på huvuduppdrag och det är på honom jag för första gången ridit in i de nya områdena i spelet när de öppnats. Från december 2011 (när jag började spela) till april 2013 (när de första hästarna av en annan ras än Jorvikiskt varmblod gjorde entre på Jorvik) så var det bara han och jag.
 
Visst, jag var då och då lite trött på honom. Han verkade dras till staket, träd och saker som egentligen inte borde varit möjliga att fastna i. Men han var ändå min lilla favorit, trots att jag numer har över 100 hästar på olika konton att välja på. Thunderdancer är som min första kärlek när det kommer till spelet, även om det kommer nya, vackrare, smidigare, mer exklusiva hästar så är det ändå med ett leende jag minns den där tiden när det bara var jag och Thunderdancer. Den första delen av min resa på Jorvik spenderade jag ensam med honom, jag var inte alls lika social då som nu. Jag vet, han är bara en häst i ett spel. Men, när jag skapade honom den där vinterdagen 2011 så hade jag en tanke på en häst jag ägde under mina tonår...
Den hästen lever inte längre så Thunderdancer skapades lite i hans minne.
 
Nu, nästan 5 och ett halvt år senare så rider jag fortfarande runt på Thunderdancer ibland...
Vankas det huvuduppdrag så är han mitt självklara val, han är ju min utvalda häst!
 
Den stackarn har fått stå ut med mycket, allt från mina modemissar och konstiga outfits
(hittar dock inget skräckexempel att visa er, vilket kanske är för det bästa haha!)  
till att färgas i knasiga färger och mönster vid 1:a april...
 
Varför skriver jag ens om det här?
Jo, jag tror att de flesta av er redan räknat ut det....
Starstable har laddat upp en blurrad video på Instagram med den här texten:
''We got some exciting stuff going on at HQ right now!
Here's one of the latest things we're working on - do you think you can figure out what it is?!''
 
Folk spekulerar hej vilt i kommentarsfältet, många är (trots att vi inte ens vet vad det är) redan förbannade och skriver saker som att de kommer sluta spela om SSO gör om starthästarna.
Nu tar vi det lilla lugna här va?
Vi vet ju inte ens vad det är en sneak peek på än... 
Det kan vara allt från en ny ras (jag hoppas på Svenskt varmblod!) till en uppdatering av en gammal modell av en ras som funnits länge i spelet. De danska och holländska varmbloden var två av de allra första raserna i spelet, tyvärr så glöms de bort lite då de har samma modell som starthästarna.
Trist då de har väldigt fina färger, men jag förstår samtidigt varför så många väljer att köpa hästar med nyare modeller. Deras rörelsemönster och animationer känns ljusår ifrån de lite stappliga och stötiga rörelserna hos starthästarna. Och även jag måste erkänna att trots att jag tycker väldigt mycket om min starthäst så hade det inte skadat med lite mjukare rörelser...
 
Jag älskar verkligen färgen som min starthäst har, det är lätt att matcha ihop outfits till den och han har inte den där dassigt gråa nyansen som vissa starthästar (tyvärr) har på tecken som borde vara vita.
 
Men, det finns lite småsaker jag skulle vilja ändra på. 
Det första är så klart rörelserna, för trots att våra starthästar inte längre står helt stilla som statyer utan faktiskt utrstålar lite liv genom att röra bland annat huvudet nu så känns de stela.
De hade gärna fått låna gångarter från sina nyare kompisar på Jorvik...
 
 Det andra är det kantiga utseendet.
Först och främst är det huvudet som jag skulle vilja se förändringar på. Det ser väldigt långt ut, med en kantig och alldeles för stor haka. Men även korset och bogen ser lite väl kantiga ut.
Ja, öronen är lite långa med, men det tycker jag är charmigt haha!
Jag skulle helt enkelt vilja mjuka upp och runda till hela hästen!
 
Så ja, vad skulle min reaktion vara om de hux flux skulle få för sig att göra om starthästarna i spelet?
Jag ska inte ljuga, hade de gjort dem i stil med de nya arabiska fullbloden hade jag nog blivit lite ledsen. Men, om de skulle behålla det mesta med den nuvarande modellen och mjuka upp den lite för att få den att passa in mer i 2017 års Jorvik så hade jag inte protesterat. För, trots att jag gillar min starthäst så ser ju även jag att den inte riktigt passar in i spelet som det är nu. Spelet har utvecklats något otroligt sedan jag började spela 2011. Animationerna i spelet nu är inte alls lika de som fanns 2011, allt rör sig mycket smidigare och mer följsamt än vad det gjorde då och eftersom jag spelat oavbrutet (okej jag har haft någon vecka då jag varit utan internet då och då, men jag har inte tagit någon frivillig paus haha!) så har jag haft turen att få följa den här fantastiska utvecklingen som spelet gjort. Därför tänker jag inte sitta och propsa på att starthästarna ska förbli orörda. De passar helt enkelt inte in längre...
Men, jag är lite kluven... Samtidigt som jag tycker att de skulle behöva en uppdatering så vill jag inte att de gör om dem helt och hållet.  Jag tror att det jag vill komma fram till är att jag är för tanken på en uppdatering av våra starthästar MEN jag vill gärna se hur denna uppdatering skulle se ut innan jag uttalar mig om det haha! 
 
Vad tycker ni?
 
Okej, update!
Efter att jag publicerat mitt inlägg uppdaterade jag Instagram och fick syn på den här:
 
Det ser ju onekligen ut som en starthäst, men med rundare rumpa och mage!
Hovarna ser mindre ut, låret mindre kantigt och ansiktet/huvudet ser mer verklighetstroget ut...
Det här ser verkligen lovande ut, är det här en hint om nya modeller för våra starthästar så kommer jag inte att klaga (haha jag kan vara nöjd med, tro det eller ej!) för det här kan jag absolut stödja!
Hoppas de rör sig bra med^^

En ny familjemedlem drar ned mitt spelande

De som följer mig på Instagram har nog inte kunnat undgå att jag tagit in ännu en pälsboll i familjen, en liten valp på 8 veckor! Här är Trejo!
 
 
Det är full fart på honom så det har inte blivit så mycket spelande för min del hehe :)

Vilken ska det bli?

Jag smet ifrån födelsedagsfirandet en stund för att titta på de nya hästarna...
Jag gillar faktiskt alla tre, har ingen aning om vilken jag ska köpa! 
 Den här är ju väldigt söt...
Samma sak med den här, ögonen ser lite matta ut dock?
 Den här är ju helt bedårande med de bruna ögonen!
 
Det här kommer bli svårt, men en av dem ska få flytta hem till mig lite senare!

Skattjaktsshorts

Jag är inget fan av shortsen i spelet...
Men jag gillar verkligen mönstret på de här shortsen jag fick i skattjakten idag!
 Mönstret är väl samma eller i alla fall liknande som det som finns på en tröja i spelet (en turkos)?
 
Ledsen att det bara kommer upp information om vad jag fått i skattjakten, men helt ärligt så gör jag inte så mycket annat i spelet just nu... I morgon är det ju onsdag så då hoppas jag på en större garderob!
Eller uppdrag, eller vad som helst egentligen vill bara ha något att göra...
(Plix SSO det är min födelsedag i morgon, jag önskar mig en stor garderob haha!)

Dagens skattjaktsskatt

Äntligen något till hästen!
(Det finns lite mer plats bland hästsakerna i min garderob^^)
 
Det här schabraket var riktigt fint, kan tänka mig att det används flitigt!
(Det ger + 1 i ''snabbhet'' ) 

Ännu en ny tröja från skattjakten!

På mitt Haley-konto fick jag ett par shorts ehe, men på Nadine fick jag en tröja jag inte sett innan!
 

Åååh så fin!

Jag har gjort skattjakten på flera konton varje dag sedan i onsdags (ja jag sov över för att få en dag extra med skattjakt haha!) men allt jag fått från Felix har varit såna saker man kunnat få tidigare år...
Men, idag så fick jag den här fina tröjan!
Titta vilka fina detaljer!