Gallant Unicorn

Inget internet... Igen!

Det är helt sjukt hur mycket vårt internet strulat på den senaste tiden... Nu är vi utan internet igen, Telia skickar ut en tekniker på onsdag. Felet ligger inte hos oss (det är alltså inget fel på vår router) utan det är något som blivit fel från deras sida.


 Så ja... Inget spelande fram tills på onsdag då antar jag? Bloggen kan jag ju uppdatera från mobilen (dock så gillar jag inte riktigt appen, men det funkar i alla fall) men Youtube och själva spelet får väl vänta tills onsdag antar jag. Jag hade tänkt skriva om ponnymästerskapen vi hade med klubben den här veckan men jag orkar helt ärligt inte sitta och skriva så mycket från telefonen så ja, det får vänta även det. Nu vet ni hur det ligger till i alla fall, uppdatera bloggen kommer jag göra ändå. Det kanske inte blir så mycket bilder eftersom allt ligger på min dator men jag ska försöka föra över några i alla fall. 
Trevlig helg på er, spela lite åt mig så är ni snälla 😊


Tävlingsoutfits

 
 

Hur tänkte jag här?

 Hittade en bild från 2014. Hur tänkte jag egentligen när jag satte ihop den här outfiten?
 
Ehrm... Alla får så klart matcha hur de vill, men det här kändes väldigt olikt mig haha!

Slurp slurp!

Är det bara jag som kanske skulle valt att sippa försiktigt och i alla fall smaka lite först om jag skulle bli ''tvungen'' att dricka något jag inte druckit förut?

Min karaktär är tydligen lite mer badass och bara halsar i sig brygden direkt!


Snart onsdag!

Det ska bli så kul att se hur Firgrove förvandlats! 

Jag har sett om videon som SSO laddat upp på Youtube några gånger nu och ja, det får gärna bli onsdag fort haha! Dock så kommer jag stanna vid mitt älskade Fort Pinta, hur fina stall de än bygger så finns det (enligt mig) inget annat hemstall som är så smidigt som Fort Pinta där man har nära till allt! 
Jag planerar att rida från Fort Pinta till Firgrove istället för att åka transport, mestadels för att få rida in genom porten - den ser ut att vara så cool nu!

På tal om den där videon, i början av den så sveper kameran förbi en vägg med massa skisser på... Reagerade ni på det här?

Längst ned i hörnet, visst ser det ut som olika frisyrer/flätningar på hästen? Hoppas, hoppas hoppas det är något de jobbar på! 

Bilden ovanför den bilden med hästhuvuden på ser  också intressant ut, så mycket spännande saker!!


Skumt ljus

De senaste veckorna har det blivit en hel del kväll/nattspelande för min del. Både för att jag behövt det ljuset när jag spelat in till serien och för att jag spenderat dygnets ljusa timmar med annat. Okej jag har varit i stallet ehe...
Hur som helst, jag vet inte om det bara är något jag fått för mig... Men det känns som att det blivit liksom dimmigt på kvällen? Svårt att förklara, för dimman är inte på marken utan uppe vid himlen.
Haha jag vet att det låter så skumt, men det känns som om kvällshimlen var klarare förr?
Eller så var det mer moln och inte lika platt? Det ser liksom luddigt ut nu? Är det någon som hänger med på hur jag menar? Ehe jag ska nog ge upp att försöka förklara det här haha!
 

Vi tar det lugnt men jobbar hårt...

Vi har suttit och chillspelat,
men under tiden har vi spelat in till serien så vi får i alla fall lite gjort...
Pearl var fancy idag!
 
Jag är så taggad på uppdateringen av Firgrove, har ni sett videon? Väldigt intressant!
 
Det ser ju sååå mysigt ut! Hur många gånger har jag inte tjatat om ett uppdaterat Firgrove här på bloggen?
Nästa onsdag blir det verklighet! :D

Min starthäst var redo för äventyr redan kvällen innan...

Jag tänkte vänta lite med att skriva om uppdragen tills de flesta haft en chans att göra dem...
Men, en sak jag kan avslöja är att man ska ha med sig sin starthäst. Jag märkte att det blev gnäll över det i den globala chatten, folk var sura över att de var ''tvungna'' att rida på sin starthäst.
Jag satt där och skakade på huvudet åt dem, vår starthäst är ju vår magiska häst som vi ska ha ett särskilt band till... För mig var det självklart att välja Thunderdancer som min kompanjon under uppdragen!
Redan kvällen innan så hade jag gjort oss redo att än en gång försöka rädda Jorvik, vi stod redo i Fort Pinta!
 Och vilka uppdrag det var!
Jag satt som trollbunden under hela uppdragsserien, så himla spännande och roligt!
 Först så laddade jag upp med en liten fruktstund, man måste ju ha energi när man ska rädda världen från all ondska liksom! Har ni gjort uppdragen, vad tyckte ni om dem? Jag ser fram mot att göra dem på mina andra konton med, bra jobbat Starstable! Det här var helt klart värt att vänta på!

Och nu är det bara att vänta...

 
 
 
Kommer vi att få träffa Anne? Eller Concorde?
Jag hoppas lite på att Concorde kommer att möta oss och så får vi hjälpa honom att rädda Anne!
Så himla taggad och skulle egentligen vilja sitta och analysera videorna lite mer men jag ska åka till stallet nu, så jag får helt enkelt vänta och se vad som händer i morgon! Jag ber till Aideen att de valt att dölja alla andra spelare under de här uppdragen! Eller ja, egentligen har vi kanske inte fått det bekräftat (att det är uppdrag på gång alltså) men det är det jag tar för givet haha!

Jag är fortfarande sjuk...

Anledningen till att det ekat tomt här är att jag fortfarande är väldigt förkyld... Om det inte är bättre i morgon så får jag helt enkelt inse att det inte är någon vanlig förkylning jag dragit på mig och masa mig ned till vårdcentralen för jag orkar inte med det här mer...
 
Just nu så orkar jag liksom inte ens sitta och spela mer än några minuter innan jag känner mig helt slut i kroppen. Av att sitta vid datorn! Då ska vi inte ens tala om hur jag jämrade mig som en gammal tant när jag skulle gå från duschen till mitt sovrum på övervåningen haha! 
 
Jag tycker inte det känns så meningsfullt att uppdatera en gång om dagen och meddela er om att jag fortfarande är sjuk och inte orkar spela, men som sagt, är det inte bättre i morgon så ska jag söka vård och då får jag förhoppningsvis hjälp med att bli av med den här basilusken...
 
 
Bild från tidigare idag när jag fick för mig att trotsa tröttheten och leta guldägg i Dinodalen.
Det slutade med att jag red vilse. I Dinodalen. Jag skämdes och loggade ut haha!

Jag vet inte vad...

Men något förlorade jag på!
 
Jag var mitt uppe i levlandet och hade lämnat in hamntävlingen och fortsatt mot Paddockön för att göra tävlingarna där. Då fick jag upp rutan att jag förlorat en tävling...
Jaha ja, jag misslyckas till och med i tävlingar som jag inte deltar i haha!

Ett äggigt drakmys

Påskveckan i Sneaky Dragons hade sin sista dag idag, och det firade (sörjde?) vi med en massa olika småtävlingar!
Det skulle vara ponnyer på eventet, men Annie och Sture var bråkiga och kom med klubbhästen istället haha!
 
Är det inte en underbar syn, massor av söta ponnyer!
 
Jag, Annie och Sture höll i eventet och det var riktigt kul att se massor av små ponnyer kuta runt!
Tyvärr så fick jag inte så många bilder från eventet, det här är den enda som inte är full av ponnyrumpor haha! Det här momentet gick ut på att de skulle springa i full fräs och sedan stanna så nära det vita strecket som möjligt!
 
Firar ni påsk? För mig så handlar påsken mer om att fira min äldsta lillebror som fyller år runt påsk än själva påsken haha! Men jag kommer faktiskt inte göra något speciellt under påsken alls...
Mitt firande blir på Starstable helt enkelt!
 

Hej från sjukstugan... Igen!

Jag är så less på att vara sjuk men jag uthärdar den här förkylningen, jag intalar mig själv att om jag tänker mindre på att jag är sjuk så blir det bättre fortare haha!
Hur som helst, det har hänt massor av saker som rör spelet bara under de senaste dagarna!
En ny teaser för vad jag antar (och verkligen, verkligen hoppas) är huvuduppdrag ploppade upp på  Instagram (det var i alla fall där jag såg den först...) och vi fick veta att vad det än är de jobbar på så kommer vi att få se resultatet någon gång nu i april! Jag är så taggad! Kommer vi att få veta mer om Anne kanske?
 Jag älskar hur detaljerade bilderna i videon var, så enkelt men så spännande!
 
En annan rolig sak är så klart de nya fölen som vi kan träna upp via appen Star Stable Horses!
Söta små Haflingers!
 
Jag har redan börjat träna det mörkaste fölet! Dock så kommer det nog att dröja ett tag innan jag plockar in min nya bebis i spelet då jag redan har en Haflinger att levla klart haha!
 
Tredje roliga saken är att vi fick en påskuppdatering idag och vi får leta efter ägg!
Jag har hittat ungefär hälften av både de vanliga äggen och de gyllene äggen, med en feberhjärna så går allt lite mer långsamt haha! Jag hoppas ni haft en bra dag!

Kvällsmys

Trots att dagarna blivit längre (alltså att det är ljust ute längre) så känns det som om de går fortare för mig?
Jag vill spendera så mycket tid som möjligt med att fixa i min trädgård och i stallet när det är fint väder och just nu håller jag på att renovera hallen i vårt hus så det sväljer mycket tid det med...
 
Det jag vill ha sagt är att jag inte bloggat mindre med flit, det har bara blivit mindre spelande de senaste veckorna så då har jag ju inte haft så mycket att skriva om. Jag har loggat in när jag haft en stund över men jag har missat många event och det känns lite tråkigt... Nu den kommande veckan ska Sneaky Dragons ha påskvecka (så klart haha!) och då ska jag försöka vara med på alla event! Jag saknar att bara sitta och prata med de andra ju...
Idag var jag inte hemma från stallet förrän ja, vad var klockan? Halv tio på kvällen? Det är farligt att börja pyssla med saker, jag fastnar liksom i stallet haha! Jag drog en kort levlingsrunda med min fina Haflinger i alla fall!
 
Jag vet inte om ni är det minsta intresserad av riktiga hästar, men det är den här lilla fröken som tar upp det mesta av min tid:
Det var så mycket liv och rörelse utanför stallet idag så jag struntade i att sitta på henne idag, vi tog en promenad och sen fick hon en dusch... Medan hon torkade så sorterade jag mina saker i sadelkammaren och bar ut hennes vintertäcken till bilen för de har gjort sitt för säsongen (förhoppningsvis) och ska tvättas... 
Sen rengjorde jag alla ryktsaker och benskydd, jag kan vara lite av en pedant ehe... Men, det känns så ovärt att lägga massor av pengar på utrustning (seriöst, allt som har med hästar att göra är faktiskt rätt dyrt även om man hittar bra priser...) och sedan låta det slitas fortare för att man inte tar hand om det... Så känner jag i alla fall! Nu ska jag sluta babbla om saker som inte ens ha med spelet att göra och säga hej då för idag!
Hoppas ni haft en bra dag :)

Jag har suttit på min ponny idag!

Jag är alldeles gör upprymd för att skriva något om spelet och så just nu, idag så satt jag helt på Dixie för första gången! Först så red jag lite på min mammas häst, det kändes liksom bäst att gå från en trygg och van häst haha! Efter att jag ridit min mammas häst så longerade jag Dixie en stund, sedan ställde vi Dixie vid en stor stubbe som vi använder för att sitta upp. Jag har ställt Dixie vid stubben tidigare för att hon inte ska tycka att den var äcklig när det väl var daga att använda den, så hon brydde sig inte om den... Först hängde jag lite över sadeln (medan min mamma stod framför och höll i mutorna = äpplen) och sedan satte jag mig helt enkelt på Dixie. Hon tog några steg för att justera sin balans och så tittade hon lite på mina skor och efter det så fortsatte hon att leta efter äpplen i min mammas jackfickor... Det låter kanske jättelite, men för min del så var det ett stort steg! Eftersom det gick så bra och Dixie var så lugn så valde jag att avsluta för dagen där. Jag masade mig ned på stubben igen och så gick vi en liten promenad, sedan fick hon gå in i stallet och äta sin kvällsmat. I morgon är planen att göra samma sak men att lägga till några steg i skritt... Sakta men säkert går det framåt!
 
 Dagsfärsk bild på Dixie :)
 

Idag har Haley varit ful

Jag och Sasha spelade in en video där vi gjorde utmaningar som våra följare på Instagram skickat till oss.
Ivy Ironlord är en ond liten människa, hon utmanade oss att springa runt i en ful discooutfit under hela videon. Sagt och gjort!
 
Jag tror aldrig att jag känt mig så groteskt ful i spelet innan haha! Vill ni se videon så finns den här:
 

All kärlek till er

Att skriva om ett hästspel känns helt fel idag efter vad som hänt i Stockholm. 
All jag känner som bor eller jobbar i Stockholm är säkra men mina tankar ikväll går till de som förlorat någon.
Just idag så känns Stockholm som en plats som både ligger långt borta men samtidigt skrämmande nära, jag känner mig trygg här i Smålands mörka skogar men jag blir så förbannad över att alla inte kan få känna samma trygghet. Sådana här saker ska inte få ske. Äckliga människor som anser sig ha rätten att ta någon annans liv. 
Med det syftar jag absolut inte på människor som tillber en viss gud, härstammar från ett specifikt land eller som har en viss hudfärg, i grund och botten är alla människor - vi är lika på insidan, utan jag syftar på de som av någon anledning inte har den spärren som de flesta människor har. En frisk människa tar inte livet av andra människor, särskilt inte helt oskyldiga människor.
 
Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att de drabbade får det stöd de behöver,
all kärlek till er mina medmänniskor 
 

Har jag lyckats missa en stjärna?

När jag sprang runt och snokade efter nya saker i spelet (haha det är en liten grej jag sysselsätter mig med efter varje uppdatering, ibland är de ju sneaky och lägger in saker...) så såg jag en stjärna komma åkandes.
Ja åkandes, den satt på en bil! 
Jag blev väldigt fundersam, har jag lyckats missa en stjärna eller har de lagt in den nyligen?
När jag tittade i loggen över upptäckte platser så insåg jag att jo, det var ingen bugg utan det skulle finnas en stjärna i Governor's Fall... Konstigt att jag inte sett den innan? Den var ju inte direkt gömd?
 
Här kommer den åkandes på en bil...
 
 
Jag bläddrade igenom mina upptäckte platser för att se om det fanns fler stjärnor, men eftersom det stod att jag hade hittat 89 av 90 stjärnor så tvivlade jag på att jag skulle hitta något. Mycket riktigt så fanns det inga fler och jag fick upp den här texten när jag sprungit ikapp bilen och klickat på stjärnarn:
 
Vad säger ni?
Har ni sett stjärnan där innan eller kom den nyligen?
Har jag blivit gammal och virrig?
Hoppas de lägger in fler stjärnor för det är så mysigt att bara rida runt och leta efter dem tycker jag!

Ute på en kvällsgalopp

Jag gjorde några banor tidigare idag, och nu ikväll så tänkte jag ta resten...
Jag älskar hur Haflingern riktigt sträcker fram huvudet i galoppen, den ser så verklig ut!
Det enda jag kunde önska är väl kanske lite mer textur i pälsen, men det är en så liten sak att det inte stör mig...
 Ibland så känns det som om jag kan känna den svala kvällsluften när jag susar runt i spelet, så mysigt!
 

Huvuduppdrag på g?

Hoppas hoppas hoppas!
Här på Paddockön så hittade jag en Alex!
 
Och ja, jag köpte en liten Haflinger! Han heter Hillecho :) 

Att välja namn till sin nya häst...

Är det bara jag som kan stå och leta efter ett bra namn i evigheter?
Jag vill ju ha ett namn som ser bra ut, som jag inte redan gett en av mina andra hästar och som inte betyder typ ''valptårta''... Ett smidigt sätt är ju att gå till notarien och kolla namnen, eller så går man till en häst som är till salu och klickar runt bland namnen. Eftersom jag är sjukt klantig så har det hänt att jag både råkat byta namn på en häst och råkat köpa en häst när jag skulle kolla om jag kunde hitta ett bra namn till min tilltänkta nya häst...
Så, sedan hemsidan ändrades om så att man kan skapa sin karaktär redan på hemsidan och då även välja namn på sin häst så använder jag mig av den funktionen. Det är smidigt när man inte kan/vill logga in i spelet med! Nu har jag suttit där och bläddrat en stund och jag tror jag kommit fram till vad min Haflinger ska heta!
 (Nej den ska inte heta Farlady haha)
Vill du vara förberedd när du ska köpa din nästa häst så kan jag verkligen rekommendera att göra på det här sättet, du riskerar inte att göra av med Starcoins och du blir inte distraherad av allt runtomkring i spelet. (Man behöver inte registrera sig på något sätt utan man kan bara klicka där man väljer namn så kan du bläddra runt bland de valbara namnen). Nu är jag så himla taggad på att köpa en Haflinger! Hoppas servern öppnar snart :D

Nattmys

De senaste dagarna har jag varit så sjukt trött, jag har somnat riktigt tidigt och missat både event med klubben och allt som händer på kvällarna i spelet. Men, igår så lyckades jag hålla mig vaken och jag lekte runt med Sasha och så grillade vi i träsket i Epona för första gången. (Kan inte minnas att jag grillat där tidigare i alla fall.)
 
 

En ny häst kommer flytta in i mitt stall...

Vi var många som undrade vad den här posten på Instagram handlade om:
 
Var det ett skämt eller skulle det faktiskt komma en ny häst?
Jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka den, när jag väl loggade in igår så tog jag ett varv runt skelettet för att kolla om det stod en liten minihäst till miniRaptor där. Samtidigt som jag typ hoppades på att hitta en liten miniatyrhäst som var lagon stor till Raptor så hoppades jag även på att inte hitta något eftersom jag så gärna ville ha en ny hästras till spelet. Redan när de släppte en helt ny Fjording för ett tag sedan så började jag fundera över om de höll på att jobba med Kallterna. Varför släppa en ny Fjording så där helt plötsligt efter att det varit tyst om Kallterna så länge? Men sedan var det tyst om både Kallterna och Dinodalen igen...
 
Och så ploppade den här videon upp och Instagram fullkomligt exploderade!
 
 
Jag tycker att den ser helt underbar ut!
Dock så funderar jag på om det ''bara'' kommer att komma två olika eller om det kommer finnas en tredje som de inte visar i teasern (så som de brukar göra) som har ännu en nyans av fux...
Det första jag föll för var den långa manen och svansen, de har verkligen kommit långt från de första Frieserhästarnas korviga långa man till Haflingerns! Och den har en så vänlig uppsyn!
Jag vill ha en nuuuuuuu, det är så långt till onsdag ju haha!
 
Men, tillbaka till Kallterna och Dinodalen.
Jag undrar om Haflingern kommer säljas i Dinodalen och om den är köldtålig? För jag kan inte komma på att de visat hästar som inte är köldtåliga inne i Dinodalen i de andra videorna som kommit upp innan det kommit nya hästar till spelet? Och, om de kommer säljas i Dinodalen, kommer vi kunna promenera rakt in och bara köpa en Haflinger eller kommer vi få möjlighet att bygga ett högre rykte med Kallterna? Jag hoppas nästan på att vi kommer behöva jobba lite med rykten för att kunna köpa Haflingern. Nu lär ni väl tycka att jag blivit knäpp, men det stör mig så mycket att vi inte kunnat bygga mer rykte med just Kallterna och att Dinodalen mer eller mindre dött ut helt. Jag vill ha något att jobba för, visst att köpa nya hästar är alltid kul. MEN, det blir så mycket roligare om man vet att man gjort en motprestation innan man kan köpa hästen. Liksom kämpat lite för att kunna få den... Så tycker jag i alla fall!
 
Jag vet inte om jag vill köpa den ljusa eller den lite mörkare först, de är så fina båda två!
 
Den lite ljusare passar riktigt bra i grönt, och jag tycker de lyckats sjukt bra med både färgerna. Skuggningen ser (vad jag kan se i videon i alla fall) riktigt bra ut, och så kommer vi tillbaka till manen och svansen. Den ser så fluffig och tjock ut! Jag undrar om de kommer att ha en egen rörelse, eller animation kanske låter bättre...
Jag håller i alla fall tummarna för att det inte är en tiggartass haha!
 
 
De är så söta och jag vill redan nu ge en tumme upp till SSO-teamet för den här hästen!
 

När Raptor är söt...

Jag måste erkänna att jag inte är något större fan av Raptor's musik, men jag hade inte haft något emot att ha honom där som en liten questhelper då och då... Lite mindre ensamt på levlingsrundorna liksom?
 
Min häst såg inte så där jätteimponerad ut haha!